Dolar

32,5999

Euro

34,7368

Altın

2.498,21

Bist

9.524,59

Kılıçdaroğlu: Erdoğan tarafsız değil

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan için 'Tarafsızlığını korumadı, korumamayı da sürdürecektir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-11 18:25:53

Kılıçdaroğlu: Erdoğan tarafsız değil

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'evet' kampanyası yürütmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Tarafsız değil, tarafsızlığını korumadı, korumamayı da sürdürecektir. Bu milletin takdirine, sağduyusuna ve vicdanına bırakıyorum bunu" yanıtını verdi.

"Tarafsız olması gereken bir cumhurbaşkanı, parlamentoya gelip, 'Ben parlamentoda tarafsız davranacağım' diye yemin ettiği zaman, bunun inandırıcılığı ne ölçüde olacaktır?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Meydanlara iniyor, çıksın meydanlara, bizim herhangi bir eleştirimiz yok. Çıkabilir. Millet vicdanıyla bakıp bunu değerlendirsin tek isteğim bu" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'nın meydanlara çıkması, 'tarafsızlığı ihlal edeceği' söyleminizi destekliyor mu?" sorusuna, "Elbette. Bu anayasa değişikliğinin nasıl bir felakete yol açacağını artık vatandaş gözleriyle görecektir" karşılığını verdi.

"Referandumun adil olacağını söylemek mümkün mü? 'Bu referandum adil olacaktır' diyebiliyor musunuz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "Hayır, referandum süreci adil koşullarda yürümeyecektir. Özellikle havuz medyasının, son KHK'larla muhalefeti tamamen yok sayan bir anlayışla yayın politikasını sürdüreceğini biliyoruz. Şu anda medyanın yüzde 90'ı da iktidarın kontrolünde zaten. Dolayısıyla adaletli bir referandumun olmayacağını biz biliyoruz ama her şeye rağmen ben, bu ülkenin insanlarının vicdanına, basiretine, sağduyusuna güveniyorum. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değil" diye yanıtladı.

Haber Ara