Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu: Erdoğan darbeden haberdardı ve sulandırdı

Yürüyüş sürecimizde darbenin ayrıntıları ortaya çıkacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-17 08:52:59

Kılıçdaroğlu: Erdoğan darbeden haberdardı ve sulandırdı

BBC Türkçe'den Fundanur Öztürk'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin tutuklanmasına geçmişten beri karşı olduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) tutuklu vekillerin dosyalarının hızlı bir incelemesi için çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin tutuklanmalarının AYM'nin verdiği kararlarla aykırı olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu:

"MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASINA ÖTEDEN BERİ KARŞIYIZ"

- Biz milletvekillerinin tutukluluğuna öteden beri karşıyız. Defalarca söyledik. Milletvekillerinin tutuklanmalarının AYM'nin verdiği kararlara aykırı olduğunu ifade ettim. AYM'nin tutuklu vekillerle ilgili süreci geciktirmiş olması asıl sorun. Her gecikme, AİHM'e başvurma süresini geciktiriyor. AYM Başkanı komisyonu erken toplarsa bu sorun çözülür.

20 Temmuz kaşrı darbesi söyleminizi değerlendirebilir misiniz?

- Bir sokağın 15 Temmuz'u var. Bir de Saray'ın 15 Temmuz'u var... Bu darbeyi kimler, hangi gerkeçelerle yaptılar ve hükümetin bilgisi ne düzeydeydi? Bunları bilmiyoruz. Darbe komisyonuna hükümet destek vermedi. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı ifade vermeye gelmedi. Çünkü hükümet istemedi. Erdoğan darbeden haberdardı. O da darbeyi sulandırdı. Enişteden bilgi aldım dedi vs...

iŞTE O RÖPORTAJ



DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

CHP'nin Mayıs 2016'da dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine destek vermiş, CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davası kapsamında tutuklanması sonra bu kararı yeniden tartışmaya açılmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara