Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu'dan Binali Yıldırım'a: Senin yeni mi haberin oldu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bazı belediyelerin PKK'ya lojistik destek sağladığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım'a 'Senin yeni mi haberin oldu' sözleriyle yüklendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 14:36:28

Kılıçdaroğlu'dan Binali Yıldırım'a: Senin yeni mi haberin oldu?

Kılıçdaroğlu, yüksek yargı düzenlemesine ve Özgür Gündem soruşturmasındaki tutuklamalara da tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin bozulan imajı nedeniyle gelmiyorlar. Türkiye'nin bozulan imajını düzeltmek değil, imajın bozulmasına katkı veriyoruz. 3 aydın dün tutuklanarak hapse atıldı. Neden? Suçlama terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak. Teröre yardım ve yataklık yapanlar Ankara'da oturuyor.

Bu aydınlar ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa tutun hapse atın. Ama böyle bir şey yok. Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz. Öyle bir haldeyiz ki... İnsanlar yağmur yağmadığı zaman yağmur duasına çıkardı, cumhuriyet tarihinde ilk kez esnaf turist duasına çıktı.

Esnafın durumu çok kötü işimiz Allah'a kaldı diyorlar. Esnafın durumu kötü biliyoruz ama seni bu duruma getiren kim? 14 yıldır iktidardalar, eskiden turist geliyordu, ne oldu da birden bıçak gibi kesildi. Bodrum'da turistler gelmiş, dükkan sahipleri gelen 3-5 turisti dükkanlarına çekmek için aralarında kavga ediyorlar. Türkiye bu manzaralarla ilk kez karşı karşıya kalıyor. Bunu yaratan nedir? Yanlış dış politika değil midir? 

Bugün gazetelerde haberler var. İsrail ile barışacağız. Bunlar değil miydi atıp tutanlar? Ne oldu da birden Türkiye İsrail'e muhtaç hale geldi? Şu andaki hükümet Türkiye'nin çıkarlarını korumaktan uzak bir hükümettir. Türkiye'nin geleceğini kendi geleceği için pazarlayabilecek bir konumdalar.

Hükümet yurtdışında tarım arazisi kiralayacakmış. Türkiye'de 2 Trakya büyüklüğündeki alan ekilmiyor. Toprak var, çiftçi var, güneş var her şeyimiz var. Gidip arazi kiralayacağız diyorlar.

14 ile silah gömüldüğü söyleniyor. 14 ile silah gömülürken bu ülkede yönetici, Vali, Emniyet Müdürü, Kaymakam, Başbakan, Cumhurbaşkanı kimdi? Bunları soracaksınız.

Bugün Binali Bey açıklama yapıyor; 'Bazı beldiyeler terör örgütlerine lojistik destek yapıyorlardı.'  İyi de yaparlarken iktidarda kim vardı, senin yeni mi haberin oldu? Devletin  arşivlerine gir dünya kadar bilgi var. Talimat verdin sakın bunlara dokunma dedin. 200 ton bombayı şehirlere yerleştirdiler denildi. Şimdi gerekçe arıyorlar, acaba bu suçu kime yıkarız diye.

BİNALİ YILDIRIM'A 3 SORU DAHA

Biz bunlarla uğraşırken birileri başkanlık derdinde. Kardeşim seni başkan yapmayacağız, yapmayacağız. Amerikan tipi başkanlık... Soru sorduk eyalet sistemi var, üniter devletiz diyorlar. Sen Amerikan başkanlık sistemini getireceksen 3 soru daha soruyorum. 

Orada milletvekilleri kürsüye çıkar istedikleri kadar konuşur, süre kısıtlaması yoktur. 1957 yılında ABD'de bir senatör kürsüde 24 saat 18 dakika konuşuyor, demokrasi budur. 5 dakikadan fazla konuşamazsın diyorlar. 

İki... ABD'de yargı bağımsızlığı var. Başkan geldi, yargıtay üyeleri ayağa kalkıp alkışlasın yok orada. Yüksek ahlaki değerlere sahiptir ABD'li yargıçlar. Büyükelçileri atarken senatonun onayı olmadan atama yapamıyorlar. 

Üçüncü sorum, ABD'de başkan Beyaz Saray'da oturur kirasını öder. Yemeğin bedelini öder. ABD halkı her kuruş verginin hesabını sorar. Binali Bey'e soruyorum, sen bu sistemi getirecek misin? Getirirken bir gün sarayda kalmaz.

"12 EYLÜL DARBECİLERİNİN BİLE AKLINA GELMEDİ"

Danıştay ve Yargıtay'ı  sıfırlıyorlar. Bu ancak darbe döneminde yapılan bir operasyondur. 12 Eylül darbecilerinin bile aklına gelmemiştir bu. Ahlak erozyona uğradı. Her türlü ahlaksızlığı görebilirsiniz. Bir gecede 160 kişiyi Yargıtay'a yerleştirdiler. Devlette liyakat sistemini çökerttiler. Bizim partili ise hiç önemli değil. Yeter ki bizim partili olsun dediler. 

Yapılan hukuk değil tamamen siyasi bir düzenlemedir. Bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Bu haramzadeler yargıyı değiştirerek kendileri için güvenceli bir alan oluşturuyorlar. Yargıyı yıpratanlar görevini kötüye kullananlardır. Yargıyı meşru zeminde düzeltebiliriz. Ama biz intikam alacağız diyorlar. Biz bağımsız yargı değil, talimat alan yargı istiyoruz diyorlar.

Türkiye'de demokrasi olmalı, hukukun üstünlüğü olmalı. Yargıç hukukun üstünlüğü kuralları çerçevesinde karar vermeli. Hukukun üstünlüğünün olmadığı Türkiye'de 69 milyar dolarlık yatırım kaçtı. 30 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye yatırımı eridi."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin faiz politikasını eleştirdiği dakikalarda Merkez Bankası faiz oranını düşürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında "Bunlar faize karşılar ya" sözleriyle hükümeti eleştirdiği dakikalarda Merkez Bankası faiz indirimi yaptı. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun faiz açıklamaları;

"BUNLAR FAİZE KARŞILAR YA"

Kılıçdaroğlu, "2002'de ekonomik kriz olduğu dönemde, vatandaşın kredi kartı borcu 6 milyar liraydı. Haziran 2016 tarihinde ise, 396 milyar lira. Vatandaş niye siyasetle fazla ilgilenmiyor, akşam eve nasıl gideceğini, sofraya nasıl oturacağını bilmiyordu. Bunlar faize karşılar ya, ödenen faiz 2008'den 2016'ya 239 milyar lira. Seni bu cenderenin içine kim aldı? Havuz medyasının haberlerini okuyorsun, ülke güllük gülistanlık. 239 milyar lira faizi kim ödedi? Biz, CHP iktidarında, ilk çıkaracağımız kanun siyasi ahlak kanunudur. Ahlakı getireceğiz ki harcadığımız her kuruşun hesabını millete verelim. Biz halkımız, çocuklarımız, vatanımız, bayrağımız için çalışacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Birileri oturduğu sarayın hesabını veremiyor. İhanettir bu. Oturduğu sarayın maliyetini gizliyor. Her kuruşun hesabını vereceğiz" dedi.

Haber Ara