Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

Kılıçdaroğlu: ByLock'çu vekillerin listesi açıklansın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “ByLock kullanan vekillerin listesini açıklasınlar. Acaba Fethullah Gülen hala bunların üzerinde etkili mi?” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-21 10:06:16

Kılıçdaroğlu: ByLock'çu vekillerin listesi açıklansın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandum gezileri kapsamında Ordu'da dün bir dizi temasta bulundu. İş dünyasından isimlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, özel bir çay fabrikasını ziyaret etti, ardından kamyoncuların sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkanı, özel uçakla Ordu'ya giderken de Sözcü'ye açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkması için ByLock listelerinin açıklanması lazım. Cumhurbaşkanı yaverinden üniversite rektörüne kadar bu atamaları kim yaptı? Kaç milletvekili var ByLock kullanan? Bu listeler iktidarın elinde ve açıklaması lazım. Atama kararlarında kimin imzası varsa, o işin siyasi ayağı… Acaba Gülen hala bunlar üzerinde etkili mi? Terör örgütü üyelerini gizlemek de suçtur. FETÖ'cü albayları ordunun içinde daha üst kademelere taşımak için erken emekliliği kim önerdi? Tasarı, Bakanlar Kurulu'nda görüşülürken, TBMM'ye gelirken, olumlu oy verenler siyasi ayaktır. Gülen örgütüne parasal kaynağı kimler aktardı, açılışına kimler izin verdi?"

 

Haber Ara