Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

Kılıçdaroğlu: Bu işi masaya yatırmak zorundayız

Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Çalıştayı'nda konuştu. 4+4+4 sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Bu işi akıl masasına yatırmak zorundayız' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-07 16:48:31

Kılıçdaroğlu: Bu işi masaya yatırmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Çalıştayı'nın açılışında konuşma yaptı. 4+4+4 sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu işi akıl masasına yatırmak zorundayız" dedi.

Eğitimde sürekli reformların yapılması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu reformların da işin uzmanları tarafından yapılmasını istedi.

 

Kıılçdaroğlu şunları kaydetti:

"EĞİTİM REFORMU SÜREKLİ OLMASI GEREKEN BİR ŞEY"

"Eğitimin bir parti ya da grupla ilgisi yoktur. Eğitim ortak sorun alanıdır. Her çalışma her çözüm yeni sorun ve merak alanlarını doğurur zaten. O nedenle eğitimde reform sürekli olması gereken bir şey. Peki eğitimde reform nasıl ve kim tarafından yapılmalı? Reformu bu işi dünya çapında sorgulayan insanlar yapar. Okulumuzdan memnun olmadığımız için başka okula gönderiyoruz. Demek ki sorun var. Eğitimde reform yapacaklar liyakat sahibi ise sorun çözülür. Siz orada değil de sorunu görüp başka çözüm üretiyorsanız eğitimi perişan edersiniz. Eğitim çağdaş uygarlığı yakalamaktır. Eğitimde reform diye önümüze konan 4+4+4'ü kimler yaptı? Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kadar götürdük. Bugün anneler çocuklarını okula gönderirken huzur içinde göndermiyor. Parası olan özel okula gönderiyor. Olmayan devlet okuluna gönderiyor. Bu işi akıl masasına yatırmak zorundayız. Çocuklarımız ve Türkiye için. Yapmazsak görevimizi yerine getirmemiş oluruz."

 

Haber Ara