Dolar

32,6010

Euro

34,8291

Altın

2.490,98

Bist

9.506,47

Kılıçdaroğlu, Beştepe'ye gidecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma görevini CHP'ye vermesi gerektiğini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu taktirde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidebileceğini söyledi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 15:43:58

Kılıçdaroğlu, Beştepe'ye gidecek mi?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, NTV'nin canlı yayınında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini CHP'ye vermesi gerektiğini ifade eden Altay, “Ortada Saray entrikası var. Partilerin bunu bozması gerekiyor. Erken seçim doğru değil. 7 Haziran'daki seçmen iradesine saygılıktır” dedi.

CHP'li Engin Altay, “Kemal Kılıçdaroğlu, görevi almak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidecek mi?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu, devlet işleri söz konusu olduğu zaman duygularını bir kenara bırakmayı bilen bir devlete adamıdır. Hukukun üstünlüğüne, Anayasa'ya bağlı kalmaya görev bilen bir anlayış içindeyiz. Böyle bir davet geldiğinde nereye gidilmesi gerekiyorsa gidilir, başka çaresi yok bunun.”

Altay, görevi aldıktan sonra diğer partileri ziyaret edeceklerini belirterek, “Önce koalisyon teklifiyle gideceğiz. Seçime biz götürelim mantığıyla gitmeyeceğiz. Koalisyon formülü olmuyorsa, CHP azınlık hükümetinin kurulmasının yollarının denenmesi lazım” diye konuştu.

Haber Ara