Dolar

32,4905

Euro

34,8145

Altın

2.473,03

Bist

9.530,47

Kılıçdaroğlu: Başbakan halka 'şunun için evet demelisiniz' diyemiyor

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-11 18:22:48

Kılıçdaroğlu: Başbakan halka 'şunun için evet demelisiniz' diyemiyor

"Anayasa değişikliğine 'hayır' diyen CHP FETÖ, PKK ve HDP ile aynı çizgide olmakla itham ediliyor. Bu konudaki düşünceniz nedir?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bu anayasaya neden 'evet oyu kullanın' demekten aciz olan bir hükümet var. Vatandaşa, 'Biz, anayasayı değiştirdik, değişiklik maddelerini kamuoyunun bilgisine sunduk, buna şu gerekçelerle 'evet deyin' lafını edemiyorlar. Çünkü bir gerekçe yok. yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"O zaman ne yapıyorlar? CHP'den başlayarak özel bir suçlama alanı getiriyorlar, terör örgütleriyle sanki CHP ilişkiliymiş gibi. Terör örgütleriyle yatıp kalkanlar bunlar. Yani şehirler silah deposuna döndürülürken CHP mi iktidardaydı? Şimdi kendileri için özel bir tartışma alanı yaratmak istiyorlar, biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Biz vatandaşlarımıza, bu anayasa değişikliklerine neden hayır oyu vermesi gerektiğini anlatacağız.

Mesela Sayın Binali Yıldırım, 'Bir cumhurbaşkanı tarafsız olmayacaktır, çünkü şu nedenle tarafsız olmayacaktır' bunu açıklayabiliyor mu, açıklayamıyor. 'Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12'sini başkan atayacaktır, Şu gerekçeyle atayacaktır, bu yargı bağımsızlığına gölge düşürmez' diye bir gerekçe üretiyor mu, üretmiyor. '550 milletvekili sayısı az, biz bu sayıyı 600'e çıkaracağız, faturayı da millete yıkacağız, şu gerekçeyle', bunu anlatıyor mu, anlatmıyor. Neyi anlatıyor, 'CHP-HDP-PKK beraberdirler.' Sen vatandaşa doğruyu anlat, neden 'evet' oyu verecek vatandaş sen bunu anlat önce.

Olay CHP sorunu değil ki daha bunu kavrayamamışlar. Olay bir Türkiye sorunu."

Kılıçdaroğlu, "Bunu anlatmaktan aciz insanlar. Çünkü yaptıkları değişikliğin Türkiye'yi nasıl bir maceraya sürüklediğini aslında onlar da biliyorlar" diye konuştu.

 

Haber Ara