Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu: Bakanların dokunulmazlıkları niye kalkmıyor?

Kılıçdaroğlu, 'Milletvekili dokunulmazlığı, kürsü dokunulmazlığı hariç kalksın, güzel. Peki bakanların dokunulmazlığı niye kalkmıyor, hangi gerekçeyle kalkmıyor?' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-21 20:33:02

Kılıçdaroğlu: Bakanların dokunulmazlıkları niye kalkmıyor?

TİMETURK I HABER MERKEZİ

CHP'nin 26. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'na Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde düzenlendi.

Tpolantıya katılan Kılıçdaroğlu, gündemdeki dokunulmazlık konusu ile ilgili açıklama yaptı.

"PARTİ OLARAK TAVRIMIZ BELLİDİR"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının TBMM'nin bir kararı olduğunu ve parti olarak tavırlarının başından beri belli olduğunu söyledi.

PARTİ PROGRAMLARINI HATIRLATTI

Parti programlarında kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklara karşı olduklarının kayıtlı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, kürsü dokunulmazlığını savundukların ve savunmaya da devam edeceklerini kaydetti.

kilicdaroglu_6966

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu itirazları gayet açık, net bir şekilde kamuoyunda parlamentoda paylaştık. Ama yeterince paylaştığımız kanısında değilim. Milletvekili arkadaşlarımızın bunları yeterince dillendirdiği kanısında da değilim. Hepimize görev düşüyor. Herkesin bu süreci ve yaşanan bu süreç sonrasını çok net bir biçimde halka anlatmalıdır. Milletvekili dokunulmazlığı kürsü dokunulmazlığı hariç kalksın, güzel. Peki bakanların dokunulmazlığı niye kalkmıyor, hangi gerekçeyle kalkmıyor? Hiçbir bakanın dokunulmazlığı kalkmadı, başbakanın da dokunulmazlığı kalkmadı. Bunun çok iyi anlatılması lazım. Milletvekiline dokunacağız ama milletvekili olan bakana dokunamayacağız. Niçin? Onun ayrıcalıkları var. Biz bu ayrıcalıkları her ortamda reddettik, söyledik."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara