Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Kılıçdaroğlu: Almanya'yı da İtalya'yı da kınıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk gemisinin aranması nedeniyle Almanya'yı da İtalya'yı da kınadığını belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-24 14:17:23

Kılıçdaroğlu: Almanya'yı da İtalya'yı da kınıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Eğer biz CHP'liler olarak, haksızlığın ve adaletin karşısında susarsak, millete karşı görevimizi yapmamış oluruz. Biz CHP'liyiz. Bizim Türkiye'ye, dünyaya, insanlığa bakışımız ayrıdır. Biz insanlar arasında ayrım yapmayız. Bizim sevdamız Türkiye'dir.

Zeycan Yedigöl. 10 Nisan 1981 günü evladı alındı. Tam 39 yıldır evladının mezarını arıyor. 39 yılın sonunda hayata gözlerini kapadı. Bir anne evladına hasret, toprağa verildi. Allah rahmet eylesin. Adaletin olduğu yerde bu olur mu?

Devletin dini adalettir. Adaleti sağlayacak olan kurumlardır. Örneğin bir vali devlet adına konuşabilir. Devleti temsil eder bulunduğu yerde. Vali sıcak siyasetin içine girmez. Valilik makamı sıradan bir makam değildir. Diyarbakır valimiz bir açıklama yapıyor. “Mesele işsizlik değil, iş beğenmemezliktir. İş var” diyor. Pes. Diyarbakır Valisi'nin bu açıklaması devlet adamlığına yakışmaz.

Gebze'de işçiler işten atıldı, bir kısmı da ücretsiz izne çıkarıldı. Hak arıyorlar. Ankara'ya gelmelerine polis engel oluyor. Anayasa açıkça çiğneniyor. Bu insanlar iş istiyor, hak istiyor ama sen şiddet uyguluyorsun. İnsana saygı duymak zorundayız.

Türk gemimiz usulsüz bir şekilde arandı. Ne oluyor arkadaş ne oluyor? Benzeri İsrail'de olmuştu. Açtıkları davadan vazgeçtiler. AK Partili kardeşlerim ne düşünüyor? Biz hem Almanya'yı hem İtalya'yı kınıyoruz. Batı'nın Türkiye'ye karşı çifte standart uyguladığını hepimiz biliyoruz. Bunun en açık örneği Kıbrıs.

Bunları dile getiren sadece Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'de eserler gürlerler, oraya gidip susarlar.

Sözde bir FATİH projesi yapmışlardı, öğretmenlere ücretsiz bilgisayar vereceklerdi, vermediler. Nereye gitti para, hala belli değil.

Öğretmenler Meslek Kanunu çıkaracağız, öğretmeni toplumda en saygın yere getireceğiz. Yoksulluk sınırı Türk-İş'e göre en son 7 bin küsur liraydı. Bu ülkede hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak.

Haber Ara