Dolar

32,5117

Euro

34,8195

Altın

2.423,58

Bist

9.708,61

Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz!

Kılıçdaroğlu, 2 Ocak'tan sonraki kararnamelere dair 'Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-14 09:23:11

Kılıçdaroğlu: 2 Ocak'tan sonraki kararnameler usulsüz!

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren basına kapalı görüşmede, referandum süreci masaya yatırıldı. 

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2 Ocak'tan sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız” görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na en son 2 Ocak'ta başkanlık ettiğini, bu tarihten sonra 9 kararname çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “2 Ocak'ta yapılan toplantının ardından 6 Ocak'ta bir dizi kararname yayımlandı. Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız. Bunun en büyük kanıtlarından biri de 2 Ocak toplantısına atfen bir kararnameyle ihraç edilenlerden bazıları, aynı toplantıya atfen ilan edilen bir başka kararnameyle göreve iade ediliyor" dedi.

Bunun böyle olmasının hukuken mümkün olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kar lastiğinin FETÖ'yle mücadeleyle ne ilgisi var? Bu anayasayla bunu yapanları, referandumda istediği değişiklikler geçse kimse dizginleyemez. Hukuk tamamen askıya alınır" uyarısında bulundu.

 

Haber Ara