Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

Kıbrıs'ta özlü müzakereler başladı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bugün özlü müzakereleri birlikte başlattılar.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-29 13:26:13

Kıbrıs'ta özlü müzakereler başladı

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs sorunun çözümü konusunda liderlerin gösterdiği kararlılıktan sonra bugün daha da iyimser olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakere süreci kapsamında BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde bir araya geldi.

Yaklaşık 5 saat süren görüşmede, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in yanı sıra KKTC tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis de hazır bulundu.

DÖRDÜNCÜ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Eide, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, liderlerin bugün dördüncü görüşmelerini yaptığını hatırlatarak, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda, liderlerin gösterdiği kararlılıktan sonra bugün daha da iyimser olduğunu dile getirdi.

  Liderlerin bugünkü görüşmeden itibaren konuların özüne odaklandıklarını ifade eden Kıbrıs Özel danışmanı Eide liderlerin yönetim, mülkiyet ile toprak konusunu ele aldıklarını vurguladı.

SONRAKİ GÖRÜŞME 10 TEMMUZ'DA 

Barth Eide, iki liderin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası'nın 8 Temmuz'da gerçekleştireceği etkinlikte yeniden bir araya geleceklerini belirterek, liderlerin Kıbrıs müzakereleri çerçevesindeki bir sonraki görüşmesinin ise 10 Temmuz'da yapılacağını sözlerine ekledi. 

Haber Ara