Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Kıbrıs'ta çok 'uluslu askeri güç' tartışılıyor

Kıbrıs’ta Türk ve Rum liderlerin Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’den oluşan çok uluslu bir güç oluşturulması planını tartıştığı iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 10:50:00

Kıbrıs'ta çok 'uluslu askeri güç' tartışılıyor

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin aktardığına göre, Kıbrıs Rum basını, Kuzey Kıbrıs'ın ‘çözümün ardından ‘Türkiye'nin sadece Kıbrıslı Türklerin kurucu devletinin garantörü olması' teklifinde bulunduğunu ileri sürdü. 

AKINCI 3'LÜ GÜÇ ÖNERDİ, ANASTASİADİS ‘TÜRKİYE VE YUNANİSTAN OLMASIN' DEDİ

Son olarak da Kathimerini gazetesi, daha önce Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde tartışılan ‘Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs arasında müttefiklik anlaşması imzalanması ve merkezi Lefkoşa'da olacak bir komuta merkezi oluşturulması' planının bir benzerinin Kuzey Kıbrıs tarafından gündeme getirildiğini yazdı.

Buna göre, Kuzey Kıbrıs lider Mustafa Akıncı, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'den oluşacak ortak bir gücün Kıbrıs'ta konuşlanmasını teklif etti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ise, teklife sıcak baktı ancak Ada'da konuşlanacak askerlerin Türkiye veya Yunanistan'dan değil, üçüncü ülkelerden olmasını önerdi.

KRİTİK SÜREÇ BU AY SONU NEW YORK'TA

Öte yandan Kıbrıs'ta yoğunlaşan müzakereler bütün hızıyla devam ediyor. Akıncı ve Anastasiadis, 14 Eylül'e kadar henüz anlaşmaya varılmamış konuları ele alacak, ardından da BM Genel Kurulu için New York'a gidecek ve Genel Sekreter Ban Ki-moon'la üçlü bir görüşme gerçekleştirecek.

Haber Ara