Dolar

32,4445

Euro

34,4514

Altın

2.489,87

Bist

9.679,80

Kıbrıs müzakere süreci

Kıbrıs müzakere süreci

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 15:56:45

Kıbrıs müzakere süreci
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs müzakere süreci kapsamında ara bölgede görüştü.

Kıbrıs'ta 15 Mayıs'ta yeniden başlayan müzakere süreci çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs müzakere süreci kapsamında BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi'nde bir araya geldi.

Yaklaşık beş buçuk saat süren görüşmede, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in yanı sıra Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis de hazır bulundu.

Eide, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, liderlerin görüşmede, Yönetim ve Güç Paylaşımı, Mülkiyet, Toprak, AB ve ekonomi gibi konuları ele aldığını söyledi.

Liderlerin müzakereler kapsamında "Güven Yaratıcı Önlemler'ini" de görüştüğünü ifade eden Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, görüşmede liderlerin çözüm sürecine bağlılıklarını yenilediklerini dile getirdi.

Kıbrıs müzakere süreci kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis, 27 Temmuz'da ara bölgede yeniden biraraya gelecekler.

Haber Ara