Dolar

32,4615

Euro

34,7272

Altın

2.486,18

Bist

9.524,59

'Kibir abideleri kaçacak delik arıyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da yaptığı konuşmada, 'Bize kaçacak diyen kibir abideleri şimdi kaçacak delik arıyorlar' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-22 15:50:06

'Kibir abideleri kaçacak delik arıyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, "Bundan iki yıl önce büyük bir hırsla, büyük bir pervasızlıkla Türkiye'nin bağımsızlığına, milletimizin kazanımlarına saldıranlar şu anda hukuk önünde hesap veriyorlar. Bizim için harita üzerinde yer gösterip 'Yok Malezya'ya, yok Sudan'a kaçacak' diye iftira atan kibir abideleri, bugün kendileri kaçacak delik arıyorlar. Biz buradayız" ifadelerini kullandı.

"Fizan'a da gitseler yaptıklarının hesabını verecekler"

"Pensilvanya'daki çete lideri ve örgüt üst yönetiminin ülkemize iadesi noktasında da gereken tüm hukuki süreçleri içeride ve dışarıda yürütüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl Başbakanlık ofisine böcek koyanları saklandıkları inlerinde bulup yargıya teslim etmişsek inşallah çete lideri başta olmak üzere diğer kaçakları da getirip adalete teslim edeceğiz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, Fizan'a da gitseler yaptıklarının hesabını vermekten onları hiç kimse kurtaramayacak" şeklinde konuştu.

"İftira, kumpas ve ihanette sınır tanımayanlar yaptıklarının hesabını veriyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yargıdaki elemanlarıyla şahsımla ilgili 'dönemin başbakanı' diye sözde iddianame hazırlayanların, mahkeme önünde korsan bildiri dağıtanların, 'kollarına kelepçeyi önce ben takacağım' diye meydan okuyanların kendileri aynı akıbete maruz kaldılar. Devletin kriptolu telefonlarını dinleyenler, Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren MİT tırlarını durduranlar, iftirada, kumpasta, ihanette sınır tanımayanlar işte bugün yaptıklarının hesabını tek tek veriyorlar" dedi.

"Türkiye terör üzerinden terbiye edilemeyecek kadar güçlü ve büyük bir ülkedir"

Bir dönem sağ-sol kavgasını, Alevi-Sünni çatışmasını kışkırtanların, kardeşi kardeşe düşürenlerin önce Gezi olayları, akabinde de paralel ihanet çetesi üzerinden amaçlarına ulaşmak istediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün de aynı çevreler, PKK, DHKP-C ve DAİŞ gibi terör örgütleri üzerinden oyunlarını devam ettirmektedir. Öncekiler gibi bu örgütler de Türkiye'nin istikrarını, huzurunu, güvenliğini bozmayı başaramayacaklardır. Artık eskisi gibi manipülasyona açık, dengeleri ile rahatça oynanabilen, zayıf bir ülke hamdolsun değiliz. Açık ve net konuşuyorum, Türkiye terör üzerinden terbiye edilemeyecek kadar güçlü ve büyük bir ülkedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki yıldır sürdürülen hukuki ve idari süreçlerin, titizlikle yürütülen soruşturmaların neticesinde bu şebekenin nasıl bir ihanet içinde olduğu, karanlık ilişkilerinin birer birer ortaya çıktığını kaydederek, "Ne diyorlar, 'Haram lokma yemedik'. Şov yapıyorlar. Sınav sorularını çalmaktan, yolsuzluğa, himmet paralarını Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekmeye kadar, gırtlaklarına kadar harama bulaştıkları görülmüştür. Altın madenlerinde neleri nasıl kazandıkları, kara para aklama operasyonlarını nasıl yürüttüklerinin hepsi şimdi ortaya çıkıyor. Bunları maşa olarak kullanan, iplerini ellerinde tutan çevreler de gördükleri beceriksizlik karşısında kendilerini şimdi terketmeye başlamışlardır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara