Dolar

32,5542

Euro

34,9006

Altın

2.435,45

Bist

9.645,02

KGB sicili kamuoyuna açıldı: Putin sürekli profesyonel yeteneklerini geliştiriyor!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Sovyetler Birliği gizli servisi KGB'ye çalıştığı günlerde kendisi hakkında yazılan sicilin gizliliği kaldırıldı. Putin'in KGB profilinde şu ifadeler yer alıyor: 'Yoldaş V.V. Putin ideolojik ve siyasal standartlarını giderek yükseltiyor. Parti eğitim ağında aktif olarak rol oynuyor. Sürekli profesyonel yeteneklerini geliştiriyor.'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-31 13:43:28

KGB sicili kamuoyuna açıldı: Putin sürekli profesyonel yeteneklerini geliştiriyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sovyetler Birliği gizli servisi KGB'ye çalıştığı günlerde kendisi hakkında yazılan sicilin gizliliği kaldırıldı ve sergilenmeye başladı.

Moscow Times'ın aktardığına göre Putin'in KGB profilinde şu ifadeler yer alıyor:
"Yoldaş V.V. Putin ideolojik ve siyasal standartlarını giderek yükseltiyor. Parti eğitim ağında aktif olarak rol oynuyor. Sürekli profesyonel yeteneklerini geliştiriyor" 

Rusya basını tarafından yayımlanan profilde Putin'in "ahlaki tutarlılığına" vurgu yapılırken, "iş arkadaşları üzerinde hak ettiği bir otoriteye sahip olduğu" belirtildi.

Raporda Putin'in çabuk, disiplinli ve titiz olduğu ifade edildi.

Rusya lideri, Sovyetler Birliği yıkılmadan önce 1975 ile 1991 yılları arasında KGB'de çalışmıştı.

Putin, KGB'nin kendisini devlet başkanlığına hazırlamakta önemli rol oynadığını ifade etmişti. Putin'in daha önce KGB ile Doğu Almanya'da çalıştığı biliniyor.

Haber Ara