Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

Keşmir'deki çatışma

Keşmir'deki çatışma

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 16:59:45

Keşmir'deki çatışma
Pakistan, Keşmir sınırında Hint askerlerin açtığı ateş sonucu 8 sivil vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, sınır hattındaki çatışma nedeniyle 24'ü kadın 47 sivilin yaralandığı 8 kişinin de hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Hindistan'ın İslamabad Yüksek Komiseri Dr. Raghavan'ın dışişleri bakanlığı binasına çağrılarak bakanlık sekreteri Aziz Ahmed Çaduri ile görüştüğü ve Çaduri'nin Raghavan'a Pakistan'ın konuya ilişkin protestosunu ve kınama mesajını ilettiği ifade edildi.

İki ülke arasında ulusal güvenlik danışmanları seviyesinde yapılması planlanan toplantının iptal edilmesiyle bölgedeki gerilimin daha da arttığı ifade ediliyor.

- Genelkurmay Başkanı'ndan bölgeye ziyaret

Bu arada Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif, çatışmanın yaşandığı bölgeyi ziyaret etti.

Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Selim Bajva yaptığı yazılı açıklamada, Orgeneral Şerif'in ziyaret esnasında bölgedeki askerlere hitaben yaptığı konuşmada, Hindistan'ın, Pakistan sınırlarını pervasızca rahatsız etmeyi sürdürdüğünü dile getirdiğini kaydetti.

Bajva, Orgeneral Şerif'in, Hindistan'ın uluslararası sözleşmeleri de hiçe saydığını belirterek, şunları ifade ettiğini açıkladı:

"Bu saldırılar uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak sivil halkımıza karşı yapılıyor. Hindistan'ın sivilleri hedef alması etik ve sorumluluk sahibi bir davranış değil. Bunun yanı sıra Hindistan'ın, Pakistan'ın birçok noktasında terörizme sponsorluk yaptığından eminiz. Bütün halkımız da emin olsun ki biz de ülkemizi en iyi şekilde savunmaya devam edeceğiz."

Öte yandan Bajva, sınır hattında ölenlerin sayısının 8'e yükseldiğini ve 24'ü kadın, 11'i çocuk 47 kişinin yaralandığını duyurdu.

Haber Ara