Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kerry ve Lavrov Suriye için bir arada

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a Moskova yönetiminin, Beşşar Esed rejimine askeri destek sağladığına yönelik haberlerden duydukları kaygıyı ilettiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 23:45:27

Kerry ve Lavrov Suriye için bir arada

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry'nin Suriye meselesini konuşmak için Lavrov'u aradığı belirtildi.

Kerry'nin ABD'nin, Rusya'nın Suriye'de artan askeri yığınağına ilişkin haberlerden duyduğu endişeyi aktardığı ifade edilen açıklamada, “Bakan Kerry bu yöndeki haberlerin doğru olması durumda, bu eylemlerin Suriye'de savaşı daha da tırmandırabileceği, daha fazla masum insanın hayatını kaybetmesine neden olacağı, mülteci akınını ve DAEŞ karıştı koalisyonla yüz yüze gelme riskini artıracağını açıkça dile getirdi” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, iki bakanın Suriye meselesine yönelik görüşmelerin ilerleyen günlerde New York'ta sürdürmekte mutabık kaldıkları bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde özellikle İsrail basınında, Moskova yönetiminin, Suriye'deki IŞİD ile mücadele için bu ülkeye uçak gönderme kararı aldığı şeklinde haberler yer almıştı. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik operasyona katılmadığını bildirmişti.

Haber Ara