Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Kerry'den Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ''Türkiye-Suriye sınırına hakimiyeti sağlamak üzereyiz'' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-03 00:36:22

Kerry'den Türkiye açıklaması

Irak ve Suriye'deki yeni gelişmeler ile örgütün Libya'daki ilerleyişinin durdurulması ve finansal kaynaklarının kurutulmasına yönelik strateji belirleme gündemiyle İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan IŞİD karşıtı koalisyonun dışişleri bakanları toplantısı sona erdi.

Geçen yıl Paris ve Londra'da yapılanların ardından üçüncüsü gerçekleştirilen “küçük grup” toplantısına, 23 ülke ve Avrupa Birliği (AB) ile Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileri katıldı.Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği toplantının ardından İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve ABD'li mevkidaşı John Kerry ortak bir basın toplantısı düzenledi.

“KOALİSYON ÜLKELERİNDEN IŞİD'LE MÜCADELEDE YENİ KATKILAR SAĞLAMALARINI İSTEDİM”

Öncelikle, IŞİD karşıtı koalisyonun oluşturulmasından bu yana geçen 16 aylık sürede kaydedilen ilerlemenin göz ardı edilemeyeceğini söyleyen John Kerry bunları, “IŞİD'e karşı 10 bin hava saldırısı düzenledik, petrol arazilerini, kamplarını, sığınaklarını vurarak, altyapı ve ağır silahlarına zarar vererek, onların finansman mekanizmasını durdurduk ve Türkiye-Suriye sınırına tam hakimiyeti sağlamak üzereyiz. Sınırda büyük bir cesaretle mücadele veren ve Tikrit, Ramadi, Kobani ile Şengal gibi önemli kentleri geri alan 2 bin peşmerge ve bin Irak polisini eğittik. Mayıs'tan bu yana 90'dan fazla üst düzey IŞİD liderini öldürdük” diye sıraladı.

Haber Ara