Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Kerry'den Rusya açıklaması

BD Dışişleri Bakanı Kerry, Obama yönetiminde ABD-Rusya ilişkilerinin kötü olduğunu söylemenin doğru olmadığını belirterek, 'Sorunlar vardı ancak Ukrayna, Kırım, Suriye gibi konularda bu sorunları Vladimir Putin yaratmayı tercih etti.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-17 11:05:24

Kerry'den Rusya açıklaması

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN International kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. 

"SORUNLARI YARATMAYI PUTİN TERCİH ETTİ"

Kerry, gazeteci Amanpour'un "Rusya ile yeni bir ilişki kurmanın nesi yanlış? Trump, sizin yönetiminizde bu ilişkilerin kötü olduğunu söylemekte haklı değil mi?" sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

"Hayır, bu doğru değil. Sorunlar vardı ancak Ukrayna, Kırım, Suriye gibi konularda bu sorunları Vladimir Putin yaratmayı tercih etti. Donald Trump'ın bahsettiği gibi, Rusya ile çalışılabilecek konularla ilgili bir yol da bulduk. Rusya, İran'ın nükleer programıyla ilgili varılan anlaşmaya destek verdi. Sergey Lavrov ve ben, Suriye'den kimyasal silahların çıkarılmasına yardım etmek için bir anlaşma yönünde çalıştık. Dolayısıyla iş birliği yaptık. İnsani konularda, çevrede, Paris Anlaşması'nda iş birliği yaptık."

Haber Ara