Dolar

32,5993

Euro

34,8293

Altın

2.495,94

Bist

9.463,31

Kerkük’ten PKK'ye: Geldiğiniz yere dönün

Irak'ın Kerkük Kaymakamı Kamil Salihi (Saleyi) kent merkezinde PKK'ya ait flamalara tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 16:33:25

Kerkük’ten PKK'ye: Geldiğiniz yere dönün

Kaymakam Saleyi, düzenlediği basın toplantısında, "Elinde resmi izin olmadıkça terör örgütü PKK'nın Kerkük kent merkezinde flama asma ya da bulunma gibi hiçbir hakkı yoktur. Kerküklülerin çıkarına olmayan bu tür örgütleri kentimizde istemiyoruz" dedi.

Kerkük'te ne PKK ne de başka bir terör örgütünün barınmasına izin vermeyeceklerini belirten Kaymakam Salihi, "Daha önce DEAŞ ile mücadeleyi bahane ederek ya da her ne amaçla Kerkük'e gelmiş olursa olsunlar, Peşmerge gücünün Kobani'yi terk ettiği gibi PKK'lıların da buraları terk etmesi gerekiyor" diye konuştu.

İBADİ'DEN TEPKİ

İbadi, bugün Bağdat'ta düzenledikleri Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Rudaw muhabirinin “Havice operasyonu ne zaman başlayacak?” sorusuna Haydar İbadi, şu yanıtı verdi: “Yakın bir zamanda operasyon başlayacak. Operasyona Peşmerge Güçleri, Irak askerleri, Irak Federal Polisi ve Heşdi Şabi güçleri birlikte katılacak.”

İbadi, “Havice'yi kurtarma operasyonuna yönelik planlar yoğunlaştı. Koalisyon güçleri de Havice'de kontrolü sağlamamız konusunda yardımcı olacaktır” dedi.

İbadi ayrıca, PKK'nin Kerkük kent merkezinde flama ve Abdullah Öcalan'ın posterlerini asmasını kabul etmediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu tür hareketleri kabul etmiyoruz. Çünkü yeni çatışmalara kapı aralayacak. PKK ile çatışmaya girmek istemiyoruz. Aynı zamanda bu örgütlerin komşu ülkelerimize karşı saldırıda bulunmasına da izin vermeyiz. Bunun anayasamızda da yeri yok.”

Kerkük'ün 55 kilometre güneyinde bulunan Havice ilçesi 2014'ten beri IŞİD'in elinde bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Kerkük bir süre önce de IKBY bayrağının kamu binalarında kullanılması ile gündeme gelmişti. Ardından IKBY'nin bağımsızlık referandumuna Kerkük'ün de dahil edileceği belirtilmişti. Irak önce sıcak bakmadığı bu konuyu sonra onaylamıştı. Türkiye ise halen tepkili.

Haber Ara