Dolar

32,5869

Euro

34,8278

Altın

2.415,08

Bist

9.645,02

Kerkük'teki PKK'lılar nerede?

Irak güçlerinin Kerkük'e girmesi üzerine KYB Peşmergelerinin geri çekildiği mevzilerde ortaya çıkan PKK'lıların Sincar'a (Şengal) kaçtığı belirtiliyor. İddialara göre TSK ve Irak Ordusunun Şengal'deki PKK'ya yönelik ortak operasyonun gündemde...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-18 15:26:22

Kerkük'teki PKK'lılar nerede?

Irak Merkezi Yönetimi'nin başlattığı Kerkük harekâtı genişleyerek devam ediyor. Bu kapsamda Erbil yönetiminin son on yılda topraklarına kattığı Musul Barajı, Şengal, Başika, Yorubiye, Ninova düzlükleri, Mahmur (Mahmur Kampı da dahil), Bai Hasan Petrol bölgesi, Dakuk, Celavla, Hanekin, Tuzhurmatu, Kıfri Bağdat yönetimine geçti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ise 2003'teki sınırlara çekildiği belirtildi.

KERKÜK'TEN 'PKK' MANZARALARI!

Irak güçlerinin Kerkük'e girdiği 16 Ekim günü şehir içi mevzilerden çekilen Talabani'ye yakın Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Peşmergelerinin yerine PKK geçmişti. Irak güçleri ile çatışan PKK'lılar böyle görüntülenmişti:

(GALERİYE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

752452

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre Eski Vali Kerim'in Kerkük'e taşıdığı PKK'llar Irak ordusunun müdahalesinin ardından ortadan kayboldu. Irak güçlerinin takip başlattığı öğrenildi. Kerkük'ün ardından gözler Kerkük gibi statüsü tartışmalı Musul'un Sincar ilçesine çevrildi. Türkiye ve Irak arasındaki görüşmelerde PKK'nın Sincar'dan da temizlenmesi için ortak operasyonun masada olduğu öğrenildi.

Haber Ara