Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Kerkük'te IKBY bayrağı krizi sürüyor: 'Türkiye'yi ilgilendirmez...'

Kerkük İl Meclisi üyesi Ahmed Askeri, Kerkük'te IKBY bayrağının göndere çekilmesinin Türkiye'yi ilgilendirmediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 16:46:47

Kerkük'te IKBY bayrağı krizi sürüyor: 'Türkiye'yi ilgilendirmez...'

Rûdaw'a konuşan Ahmed Askeri, “Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin içişlerine müdahaledir. Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi bir iç meseledir. Hiçbir şekilde Türkiye'yi ilgilendirmez” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, kentteki devlet kurumlarında Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağının da bulundurulması hakkında aldığı kararı İl Meclisi'ne göndermişti. Vali Kerim'in bu kararının ardından Irak Parlamentosu'nda bulunan Kerkük temsilcisi Türkmen parlamenterler, karara karşı çıkmış, Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin duruma müdahale etmesini istemişlerdi. Kerkük Valisi Kerim, dün düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, bayrağın İstanbul ve Ankara'da da göndere çekildiğini hatırlatarak, “Kerkük'te neden çekilmesin?” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu dün, Kerkük'te IKBY bayrağının göndere çekilmesine ilişkin, "Bu tür girişimler Kerkük'ün çok kültürlü kimliğine zarar veriyor” açıklamasında bulunmuştu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara