Dolar

32,5141

Euro

34,5732

Altın

2.493,98

Bist

9.548,09

Kerkük'te atama bekleyen üniversite mezunlarından protesto

Hukuk mezunu İmad el-Cubburi:- 'Artık atamalarda etnik ve mezhebe dayalı kriterlerden uzak durulmalı'- Kerkük Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu İsra Nasıh:- 'Mezun olalı 13 yıl oldu, ama hâlâ atanmadım'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 14:58:18

Kerkük'te atama bekleyen üniversite mezunlarından protesto
" Irak'ın Kerkük kentinde yıllardır atama bekleyen yüzlerce üniversite mezunu gösteri düzenledi.

Kerkük Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen üniversite mezunu gençler, yıllardır işsiz kaldıklarını belirterek bir an önce atamalarının yapılmasını istedi.

AA muhabirine konuşan göstericilerden İmad el-Cubburi, hukuk fakültesini bitirdiğini ve 5 yıldır atama beklediğini söyledi.

Haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Cubburi, "Atamalarda artık etnik ve mezhebe dayalı kriterlerden uzak durulmalı." ifadelerini kullandı.

Kerkük Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu İsra Nasıh da en az 10 kez atama başvurusu yaptığını ancak sonuç alamadığını aktardı.

"Mezun olalı 13 yıl oldu, ama hâlâ atanmadım." diyen Nasıh, genç mezunlara kamuda atama fırsatı vererek işsizliğe çözüm bulunması ve ülke eğitiminin güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

- Irak'taki gösterilerin başlıca nedenlerinden biri işsizlik

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle Bağdat ve güney vilayetlerde başlayan hükümet karşıtı gösteriler üçüncü ayında devam ediyor.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, 1 Ekim'den bu yana devam eden gösteriler nedeniyle 29 Kasım'da istifa etmek zorunda kalmıştı.




Haber Ara