Dolar

32,5340

Euro

34,9280

Altın

2.439,99

Bist

9.716,77

Kerkük'te Araplar ile Kürtler arasında gerilim!

Bugün öğleden önce Kerkük’ün Segarani bölgesindeki Pelkani köyünde, Kürtler ile Araplar arasında arazi anlaşmazlığı yaşandığı, çatışma ihtimalinin büyük olduğu bildirildi. Bazı Arapların, Kürtlere ait birçok evi işgal ettiği öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 14:31:48

Kerkük'te Araplar ile Kürtler arasında gerilim!

Kerkük Asayiş Müdürlüğü, bugün öğleden önce Dubiz ilçesine bağlı Sergarani bölgesinde Kürtler ile Araplar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle gerilim yaşandığını duyurdu.

HER AN KÜRT-ARAP ÇATIŞMASI ÇIKABİLİR

Gerilimin, Sergarani bölgesindeki Pelikani Köyüne yeşleştirilen Arapların, Kürtlerin evlerini işgal etmesiyle başladığı bildirildi.

Kaynaklar bölgede her an Kürt-Arap çatışmasının çıkabileceğini dikkat çekti.

Irak güvenlik güçlerinin ise yaşanan gerilimde, Araplara destek verdiği bildirildi.

Yaşanan olaylar hakkında bilgi veren Pelkani köyünden bir Kürt vatandaş, evlerinin dışarıdan getirilen Araplar tarafından işgal edildiğini, köye gelen silahlı gücün de çok sayıda Kürt vatandaşı gözaltına aldığını söyledi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Edinilen bilgiye göre bugün öğleden önce sayıları 200'ü bulan silahlı Arap, 50 araçla Pelkani köyüne gelerek, Kürtlere ait ev ve tarlalara el koymaya başladı.

Pelkan köyü sakinlerinin ise sopa ve taşlarla karşı koyduğu öğrenildi.

Sözkonusu ailelerin Saddam döneminde bölgeye yerleştirilen, daha sonra çıkarılan, Kerkük işgali ile Haşdi Şabi tarafından 2017'de yeniden bölgeye getirilen Araplar olduğu öğrenildi.  

ARAPLAR ARAZİ BİZİM DİYOR

Kerkük Asayiş yöneticilerinden Îdrîs Refet, Kürtler ile Arap aileler arasında bazı arazilerin kime ait olduğuna dair çıkan tartışma nedeniyle gerginliğin yaşandığını belirtti.

Îdrîs Refet, bazı Arapların Sergeran bölgesindeki Kürtlere ait bir köye giderek köyü terk etmelerini, sözkonusu arazinin ve tarlaların kendisine ait olduğunu iddia ettiklerini söyledi.

Asayiş yöneticisi Îdrîs Refet, bölgede Arap-Kürt çatışmasının yaşanabileceği uyarısında bulunarak, “Bu sorunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

Haber Ara