Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

'Kerkük'e bayrak çekilmesiyle Barzani'ye tuzak kuruldu'

Çavuşoğlu, 'Kerkük'e çekilen IKBY bayrağı, Barzani yönetimine ve Erbil'e bir tuzaktır.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 21:26:35

'Kerkük'e bayrak çekilmesiyle Barzani'ye tuzak kuruldu'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

NTV özel yayınında Ahmet Yeşiltepe'ye konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, salı günü İdlib'de düzenlenen katliama ve Kerkük'te bazı binalara çekilen Kürdistan Bayrağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları;

"Suriye'de bu rejim ilk kez kimyasal silah kullanmıyor. Kırmızı çizgileri aşmıştır.

ABD gibi ülkeler bu rejimin geleceğiyle ilgili kararı halk versin diyor. Bu rejimin meşruiyetini devam ettirmek için bu kadar destek verirseniz, gözünü kırpmadan insan öldürür.

'RUSYA'NIN HALEP'TE ETKİSİ OLDU'

Rusya'nın rejime bu şekilde sahip çıkması son derece yanlış. Rusya rejimi destekliyor.

Astana öncesi Ruslarla muhalefeti bir araya getirdik, Halep'teki insanları kurtardık, birçoğu İdlib'e gitti. Rusya'nın burada etkisi oldu. Ateşkesi diğer alanlara yaymak istedik.

Ruslar Ankara'da Suriyeli muhaliflerle görüştü. Tüm görüşmelerin sonucunda bir Astana mutabakatı, bir de ateşkesi yayma anlaşması çıktı. bu anlaşmaya göre Suriye rejimi, ateşkesi ihlal etti.

Kimyasal silahların olduğu bir ortamda ne Astana'dan ne de Cenevre'den sonuç çıkar. Bu rejim durdurulmadığı sürece ve rejimin arkasında bu güçler olduğu sürece bu devam edecek.

ABD kırmızı çizgi aşıldı dedi, bakalım ne yapacak? (ABD Başkanı Donald) Trump'ın 'kırmızı çizgi aşıldı' açıklaması önemli.

'MÜCADELEMİZ SİNCAR'DA DEVAM EDEBİLİR'

Türkiye için Suriye ve Irak kaynaklı tehditler sürüyor. Bunlar PKK, DEAŞ ve YPG. Bunlara karşı mücadelemiz devam edecedk. Menbiç'te olabilir, diğer yerlerde olabilir. Irak'ın Sincar bölgesinde olabilir, diğer yerlerde de olacak.

Irak-Suriye kaynaklı tehditleri bertaraf etmeliyiz. Menbiç dışında Afrin, Telabyad'da da saldırı var.

KERKÜK'TE BAYRAK VE REFERANDUM KRİZİ

Kerkük'e çekilen Irak Kürt bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı, (IKBY Başkanı Mesud) Barzani yönetimine ve Erbil'e bir tuzaktır. Tuzağa düştüler.

Barzani yönetiminin herkesle ilişkisini bozma girişiminin mimarı, (Celal) Talabani'nin partisi KYB'dir. Barzani'ye karşı Talabani'yi destekleyip kışkırtan güçler var. Böyle bir referandum olmaz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara