Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Kerem Kınık: Kan stokumuzun daha fazla düşmesi korkusu yaşıyoruz

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye’nin bir yıllık kan ihtiyacının yaklaşık 2,5 milyon ünite olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 13:19:23

Kerem Kınık: Kan stokumuzun daha fazla düşmesi korkusu yaşıyoruz

Yeşilay Genel Merkezini ziyaret eden Kınık, stoklardaki azalma sebebiyle çağrıda bulunduklarını söyledi. Çağrı üzerine Yeşilay'ın, gönüllülerini harekete geçirdiğini vurgulayan Kınık, duyarlılıklarından dolayı Yeşilay'a teşekkür etti.

HER GÜN 11 BİN ÜNİTE KAN AİHTİYAÇ VAR

Her gün 11 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu, buna karşılık soğuk hava şartları, fırtına ve kar yağışı gibi nedenlerle birçok ilde insanların evlerinden çıkarak kan vermeye gidemediğini ifade eden Kınık, şunları dile getirdi:

"Hastanelerde ameliyatlar devam ediyor, kan ihtiyacı da devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bu nedenle ülke genelinde 250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireylere kan bağışlama çağrısı yaptık. Bu çağrımız devam ediyor. Erkekler yılda 4, kadınlar 3 kez kan verebilir. Türkiye'nin bir yıllık kan ihtiyacı yaklaşık 2,5 milyon ünitedir. Biz 2016 yılında 2 milyon 100 bin ünitenin üzerinde bir kan bağışı alarak ülke ihtiyacının büyük bölümünü karşıladık. Ancak her zaman için kana ihtiyaç vardır. Kan stokumuzun daha fazla düşmesi korkusu yaşıyoruz. İhtiyaç durumunda yetersiz kalmak istemediğimiz için başta halkımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.”

KIZILAY ÇAĞRI YAPMIŞTI

Kızılay iki gün önce kan bağışı yapılması için çağrıda bulunmuştu. Başkan Kerem Kınık da konyu Twitter hesbaından duyurmuştu.

kerem-kinik,sm3gYrxTLEOVe7f8ylpDKg

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara