Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Kenya seçimlerinde oy kullanma merkezine saldırı

Kenya'nın Tana River eyaletinde oy verme merkezlerinden birinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 1 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 21:37:44

Kenya seçimlerinde oy kullanma merkezine saldırı

Ulusal basında yer alan haberlerde, ülkenin güney doğusunda Tana River eyaletine bağlı Galole ilçesinde kimliği belirsiz bıçaklı 5 kişinin oy verme merkezine saldırdığı belirtildi.

Saldırganların, sandıkların sayımının yapıldığı sırada içeri girerek çok sayıda insanı yaraladığı ve 1 kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü aktarıldı.

Bölge Emniyet Müdürü Larry Kieng, saldırıyı doğrulayarak saldırganlardan 2'sinin vurularak öldürüldüğünü ve 3 kişinin ise kaçtığını söyledi.

Seçim sonuçlarına ilişkin sayım işlemlerinin bazı yerlerde devam ettiğini belirten Kieng, "Eğer bazı liderler yenildikleri için gençleri kötüye kullanmak istiyorlarsa, bilsinler ki biz de ona göre gereğince muamelede bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin başkan adayı Raila Odinga, oy sayımı devam ederken yaptığı açıklamada, seçim sayım sisteminin hacklendiğini ileri sürerek açıklanan sonuçları "sahtekarlık" olarak nitelendirmiş ve gün içerisinde ülkenin bazı noktalarında kısa süreli protesto gösterileri düzenlenmişti.

Ülkenin güney batısındaki Kisi eyaletinde, seçim sonuçlarını protesto edenler ile güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda 1 kişinin yaşamını yitirdiği bildirmişti.

Kenya Bağımsız Seçim ve Sınırlar Komisyonu'nun (IEBC) verilerine göre, ülke genelindeki toplam 40 bin 883 oy verme merkezinde oyların yüzde 90'dan fazlası sayıldı ve bu sonuçlara göre Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta yarışı açık ara önde götürüyor.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Kenyatta, sayılan oyların yüzde 54,31'ini, rakibi Odinga ise yüzde 44,81'ini aldı.

Seçimde, devlet başkanlığının yanı sıra bin 470 milletvekili, 258 senatör, 180 vali ve 16 bin ilçe temsilcisi belirlenecek.

Haber Ara