Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

'Kendi vatanına, ihanet eden bir nesil yetiştirdiler'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 'Gençlerimizin beyinlerini yıkadılar. Kendi vatanına, kendi insanına, kendi devletine ihanet eden bir nesil yetiştirdiler' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-08 15:44:52

'Kendi vatanına, ihanet eden bir nesil yetiştirdiler'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "O darbeyi yapmaya kalkanlar, o hain örgüte mensup kişiler, yıllar önce 'biz altın nesil yetiştireceğiz' diye ortaya çıktılar. Eğitimde bir sürü kaynağı heba ettiler, israf ettiler. Gençlerimizin beyinlerini yıkadılar, eğitimde bir sürü kaynağı heba ettiler, israf ettiler. Gençlerimizin beyinlerini yıkadılar. Gördük ki altın nesil yerine ihanet nesli yetiştirdiler. Hain bir nesil yetiştirdiler. Kendi vatanına, kendi insanına, kendi devletine ihanet eden bir nesil yetiştirdiler. " dedi.

Tüfenkci, Adıyaman'ın Kahta İlçesinde Özel Kahta OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, lisenin yetiştireceği gençlerle Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki OSB'lerin ara eleman ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Eğitime ayrılan kaynağın AK Parti iktidara gelmeden önce bütçenin yüzde 9.4'üyken 2016'da yüzde 20'lere yaklaştığına dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Yani eğitime ayrılan payı, bizler 2 katından daha fazla yükseltmiş olduk. Bütçede en fazla pay ayrılan bakanlık Milli Eğitim Bakanlığıdır. Bizler gerçekten hükümet olarak eğitime önem veriyoruz. Gençlerimizin eğitimine çok önem veriyoruz."

Öğrencilere mesleki becerilerin yanında ufuklarını da geliştirmek adına bolca okumalarını tavsiye eden Tüfenkci, "Hükümet olarak, yaşadığımız bilgi çağında eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Kalkınmış ve refah düzeyi yüksek bir Türkiye'nin eğitim ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür." dedi.

Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) karşı destansı bir direniş ortaya koyduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Kahtalı kardeşlerimiz de meydanları doldurdu. O darbeyi yapmaya kalkanlar, o hain örgüte mensup kişiler, yıllar önce 'biz altın nesil yetiştireceğiz' diye ortaya çıktılar. Eğitimde bir sürü kaynağı heba ettiler, israf ettiler. Gençlerimizin beyinlerini yıkadılar. Gördük ki altın nesil yerine ihanet nesli yetiştirdiler. Hain bir nesil yetiştirdiler. Kendi vatanına, kendi insanına, kendi devletine ihanet eden bir nesil yetiştirdiler. İnşallah buradan yetişenler böyle bir nesil olmayacaktır. Burada yetişenler kendi vatanına, milletine sahip çıkan, gerçekten bu ülke için çalışan, bu ülkenin dünya sıralamasında daha fazla pay almasını isteyen gençler olarak çalışacaklar."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara