Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Kenan Evren gitti, Devlet Bahçeli geldi

12 Eylül darbesinin mimarı olan Kenan Evren'in Adana'daki bulvara verildiği isim kaldırıldı. Bulvarın yeni ismi Devlet Bahçeli oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 12:17:52

Kenan Evren gitti, Devlet Bahçeli geldi

Adana'da Kenan Evren Bulvarı'nın adı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla "Devlet Bahçeli Bulvarı" olarak değiştirildi. MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü ve zabıta ekipleri Toros ve Mahfesığmaz mahallelerinden geçen bulvarda "Kenan Evren" yazan levhaları sökerek, yerine "Devlet Bahçeli" Bulvarı yazan levhaların montajını gerçekleştirdi.

BELEDİYE MECLİSİ KABUL ETTİ

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi ağustos ayı ilk olağan toplantısında, merkez Çukurova ilçesindeki Kenan Evren Bulvarı'nın adının değiştirilmesine karar verildi. Bulvarın, Adnan Kahveci Bulvarı ve yeni yapılacak Devlet Bahçeli Köprüsü ile birlikte Yüreğir ilçesindeki Yeşil Bulvar'a bağlanması ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin buraya adının verilmesine ilişkin teklif meclis üyelerince kabul edildi.

DEVLET BAHÇELİ İSMİ GELDİ

Kararın ardından "Kenan Evren" yazan levhaları sökerek, yerine "Devlet Bahçeli" Bulvarı yazan levhaların montajını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN BULVARI

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün hizmete girmesiyle Devlet Bahçeli Bulvarı toplam 9 bin 950 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bulvarı olacak.

Haber Ara