Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Kenan Alpay'dan Doğu Perinçek'e ''Rusya ve Çin'' üzerinden tepki

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, katıldığı televizyon programında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 17:11:28

Kenan Alpay'dan Doğu Perinçek'e ''Rusya ve Çin'' üzerinden tepki

Habertürk'te Kübra Par yönetiminde gerçekleştirilen Açık ve Net isimli programda dış politika değerlendirildi.

ABD, Çin, Rusya ve İran'ın Doğu Perinçek üzerinden piar çalışmasını yaptığını belirten Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, "Amerika, İsrail istihbaratı adına çalışmak ne kadar haysiyetsizlikse, Rusya, Çin, veya bir başka yabancı ülke istihbaratı adına çalışmak da o kadar haysiyetsizliktir!" ifadeleriyle açıklamasını sürdürdü.

“RUSYA, UKRAYNA'YI ALMIŞ, KIRIM'I PARÇALAMIŞ; DOĞU BEY O İŞGALİ DESTEKLER”

Programda Perinçek'in sözlerine yanıt veren Alpay, "Doğu Perinçek'in emperyalizm karşıtlığı dediği şey Amerika karşıtlığından ibaret. Oysa bizim emperyalizme karşı duruş dediğimiz şey Amerika'nın sömürgeciliğine karşı çıkış olduğu gibi bu Çin'den ya da Rusya'dan kaynaklansa da biz karşı durmak durumundayız! Şimdi Belarus'ta Rusya tahakkümü var. Şimdi Doğu Bey onu destekler. Ukrayna'yı almış, Kırım'ı parçalamış; Doğu Bey o işgali destekler. Doğu Türkistan'daki cinayetler, toplama kampları, işkenceler, tahakküm, dilinin, etnik kimliğinin, dininin inkar edilmesi; Doğu Bey bunları destekler." ifadelerini kullandı.

“ERMENİSTAN'IN DAĞLIK KARABAĞ'I İŞGAL ETMESİNE LAF ETMEDİ”

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Dağlık Karabağ' konusunda sessiz kaldığını da belirten Alpay, "Doğu Perinçek, Ermenistan'ın Rusya ve İran desteği ile Dağlık Karabağ'ı işgal etmesine laf etmediği gibi Rusya ve İran'ı bu konuda hiç eleştirmemektedir." dedi.

“İDLİB'DE 36 ASKERİMİZİ ŞEHİT EDEN RUSYA'YA TEK LAF ETMEDİ”

ABD askerleri tarafından Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayına dair de açıklama yapan Kenan Alpay, "Irak'ta askerimizin başına çuval geçiren ABD'yi protesto eden Doğu Perinçek, İdlib'de 36 askerimizi şehit eden Rusya'ya tek laf etmediği gibi dostum demeye devam etti." ifadelerini kullandı.

Haber Ara