Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Kemal Okuyan: NATO dünyanın en büyük terör örgütüdür

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin programında yer alan NATO'ya bağlılık ile ilgili soru üzerine, 'NATO dünyanın en büyük terör örgütüdür' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-17 15:38:03

Kemal Okuyan: NATO dünyanın en büyük terör örgütüdür

KRT'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin programında yer alan ve Ümit Özdağ'ın yazdığı ifade edilen "NATO milli politikalar uygulanmasına engel değildir" bölümüne ilişkin sorulan soruya karşılık "NATO'nun dünyanın en büyük terör örgütüdür" dedi.

İşte Okuyan'ın açıklamaları:

"NATO DÜNYANIN EN ÖRGÜTLÜ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

"NATO dünyanın en büyük terör örgütüdür, en örgütlü terör örgütüdür. Bu kadar net. Çünkü bakın NATO'nun tarihinde hiçbir zaman bir güvenlik örgütü değildir, hep saldırı üzerine kurulmuştur."

VİDEOYA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

- Bunu savunmak nedir o zaman?

"Demek ki dünyanın en tehlikeli, en örgütlü terör örgütünü savunmaktır. Bakın NATO, bir güvenlik örgütü değildir, hep saldırı üzerine kurulmuştur."

- 'Savunma' örgütü diye geçiyor NATO'nun kuruluş amacaı...

Birçok ülkenin Savunma Bakanlığı vardır ama Savunma Bakanlığı değildir onlar, ya silahlanma bakanlığıdır ya savaş bakanlığıdır. NATO, sadece Türkiye'ye bakalım. Başka ülkelerdeki şeylerini bırakalım. 15 Temmuz da dahil olmak üzere darbelerin arkasında oldu. 15 Temmuz'da bağları var, çok açık. NATO, birçok ülkede halkla mücadele, halk hareketleriyle mücadele etmek için kadro yetiştirmiştir. Gladio ve benzeri oluşumlar gibi."

Haber Ara