Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları FETÖ'cü çıktı

FETÖ’cülerin kamu kurumlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına sızdıkları tespit edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 09:44:21

Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları FETÖ'cü çıktı

Star'ın haberine göre; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hızla çökertilen örgüt ağında, CHP liderinin koruması iki polisin bağlantısı tespit edildi. Durum, acil olarak Kılıçdaroğlu'na iletildi. FETÖ üyesi polislerin, uzun süredir Kılıçdaroğlu'nun evinin dış güvenliğini için görev aldıkları anlaşıldı. CHP'de milletvekili ve danışman düzeyinde kendilerine yer bulan FETÖ'cülerin, partinin siyasetinde aktif olmak için yoğun mesai harcadıkları da güvenlik raporlarına yansıdı.

Siyasi kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçildikten sonra özellikle FETÖ'cüler tarafından kuşatma altına alındığı konuşuluyor. CHP'de milletvekili ve danışman düzeyinde kendilerine yer bulan FETÖ'cülerin partinin siyasetinde aktif olmak için yoğun mesai harcadıkları ifade edildi. Kuşatmanın en tipik örneğini Milletvekili Mahmut Tanal gösterdi. Televizyon ve gazeteleri başta olmak üzere şirketlerine kayyum atanan İpek Holding için Tanal gözyaşı dökmüştü. Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ile beraber canlı yayına katılan Mahmut Tanal, gözyaşlarını gizleyememişti.

HALKI EVLERİNE ÇEKMEK İÇİN...

Tanal, FETÖ'ye ait Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesi sırasında da örgüte destek vermişti. Mahmut Tanal, darbeye karşı meydanlara inen halkı evlerine çekmek için "Tüm halkımızı sağduyulu davranmaya çağırıyorum. Evlerine dönmelerine, Gerginlikten kaçınmaları diliyorum" diye tweetler attı. 

FETO'YU ÖVMÜŞTÜ

CHP Grup danışmanı Muhammed Çakmak da övgüler dizdiği FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e selam göndermişti. Çakmak, 12 Haziran seçimleri sırasında Fethullah Gülen için kullandığı övücü sözler nedeniyle parti tabanından sert tepki görmüş ve son CHP kongresinde mevcut yönetimin sarı listesinde olmasına rağmen seçilememişti.

SARİN GAZI İDDİASI

FETÖ'cü her platforma destek olan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rusya devlet televizyonuna verdiği röportajda 2013 yılında Şam'ın doğusunda bulunan Guta'yı hedef alan IŞİD'in kullandığı Sarin gazının Türkiye'den gittiğini iftirasını atmıştı. Hakkında çeşitli suçlardan fezleke bulunan Erdem'in dokunulmazlığı bir süre önce yapılan düzenleme ile kaldırılmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara