Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler asılsız çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ve iş adamı Sıtkı Ayan'ı hedef alarak açıkladığı belgeler boş çıktı. Ayan'ın Man Adası'nda kayıtlı Belvev Limited Şirketi'ni 2011'de devraldığı, şirketin banka hesabının bile bulanmadığı belirlendi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 15:42:47

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler asılsız çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Man Adası'nda kurulan iş Adamı Sıtkı Ayan'a ait Belvev Limited Şirketi'nin offshore hesabına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi tarafından para gönderildiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu'nın 'şirkete ait dediği' para transferi kayıtlarının ise doğru olmadığı anlaşıldı. 

ŞİRKETİN HİÇBİR BANKA HESABI YOK

İş adamı Sıtkı Ayan'ın, 2011'de gemi taşımacılığı faaliyeti için devraldığı şirketin hiç bir banka hesabı bulunmuyor. Uluslararası sularda gemi taşımacılığında avantaj sağlamak için devralınan şirketin offshore hesabı da yok. Şirkete kayıtlı 'Ağdaş' adlı gemi bu kapsamda işletiliylor. Belvel Limited Şirketi adına, devirden önce ve sonra da banka hesabı açılmadığı öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında banka transferlerinin katını olarak öne sürdüğü swift belgelerinin offshore hesaba transfer işlemlerine değil, Türkiye'deki bankalar arası para transferlerine ait olduğu öğrenildi. 

 

 

Haber Ara