Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Kemal Bey, bir kerecik de şu Esed’e bir şey söyleseniz?'

Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İdlib konusunda Beşar Esed'i eleştirmediğini söyleyerek, 'keşke bir kerecik de Esed'e bir şey söyleseniz' dedi. Hakan, Kılıçdaroğlu'nun 'şehitler tepesi boş kalacak' ifadelerini de eleştirdi: 'Tamam ama nasıl?'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 08:22:03

'Kemal Bey, bir kerecik de şu Esed’e bir şey söyleseniz?'

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde "Bir kerecik de şu Esad'a bir şey söyleseniz nasıl olur Kemal Bey" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte yazıdan ayrıntılar:

Kemal Bey. Öncelikle şu iki hususu ifade etmeme izin verin lütfen:

- BİR: Tabii ki bu ülkenin ana muhalefeti olarak... Bu ülkenin iktidarına bin şey söyleyeceksiniz.

- İKİ: Tabii ki bu ülkenin ana muhalefeti olarak... Sorumluluğun binde binini bu ülkenin iktidarında göreceksiniz.

Fakat Kemal Bey... İdlib söz konusuysa... Bu iki prensibi de bir kereliğine olsun çiğnemenizin bir sakıncası olmaz herhalde... Çünkü İdlib işinin bir sorumlusu var! Adına Esad diyorlar o sorumlunun. Kemal Bey, iktidara binlerce şey söylerken... Sınırımıza yüz binlerce Suriyelinin yığılmasının temel sorumlusu olan şu Esad'a da bir tek şey olsun söyleseniz nasıl olur?

Mesela bir kerecik olsun şöyle deseniz: “Yahu Esad! Hangi devlet başkanı, kendi ülkesinin bir şehrini hastane, okul demeden bombalar? Yahu sen kendi vatandaşlarının üzerine kadın, çocuk demeden bomba yağdırıyorsun. Sen nasıl devlet başkanısın? Böyle bir şey olabilir mi?”

Mesela bir kereye mahsus olarak şöyle deseniz: “Yahu Esad! Senin kendi şehrini bombalaman sonucu sınırımıza yüz binlerce mülteci yığıldı. Alsak bir dert, almasak başka dert... Sen ne sorumsuz adamsın? Kendi vatandaşlarının bizim sınırımıza yığılmasına neden oluyorsun ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyorsun. Bu ne aymazlıktır, bu ne utanmazlıktır yahu”.

Mesela bir kerecik, gerçekten bir kerecik şöyle deseniz: “Yahu Esad! Ülkene sahip çıkamıyorsun... Vatandaşlarına sahip çıkamıyorsun... Tam tersi vatandaşlarının bizim sınırlarımıza yığılmasına yol açıyorsun... Senin sebep olduğun bu insanlık dramını kontrol altına almak işi de mecburen bizim Mehmetçiğimize düşüyor. Ve sen bu sefer de onların üzerine kalleşçe, haince bombalar yağdırıyorsun. Sen ne aşağılık bir adamsın. Bunun hesabı sorulacak senden”.

ŞEHİTLER TEPESİ NASIL BOŞ KALACAK?

“BİZİM iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak” dedi Kemal Kılıçdaroğlu.

Keşke açıklasa... Nasıl kalacak?

- Tezkerelere evet denilerek şehitler tepesinin boş kalması nasıl mümkün olacak acaba?

- Kandil'de savaş baronları elleri tetikte beklerken Kemal Bey ne yapacak da tepenin boş kalmasını sağlayacak?

- Sınırımıza terör devleti kurulurken... Kemal Bey nasıl bir politika izleyecek ki... Şehitler tepesi boş kalacak?

- Yüz binlerce mülteci sınırlarımıza yığılmışken... Seyirci kalmanın ötesinde ne yapılacak ki şehitler tepesi boş kalacak.

“Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak” söylemi tamam da...

Bu iş nasıl olacak acaba?

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1367200_4

Haber Ara