Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

‘Kelebekler’ mutluluktan uçtu

Hayaller Gerçek Olsa Derneği, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolysis Bullosa hastalığına yakalanan 16 çocuğa bayramlık hediye etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 12:58:11

‘Kelebekler’ mutluluktan uçtu

Diyarbakır'da, genetik bir rahatsızlık olan ve hala tedavisi bulunamayan kelebek hastalığına yakalanan 16 çocuk, Hayaller Gerçek Olsa Derneği sayesinde bayrama mutlu girecek. Dernek, Diyarbakır'da sıkıntıları ile bire bir ilgilendiği 16 kelebek hastasını, bir alışveriş merkezinde bulunan mağazaya götürerek, baştan aşağı giydirdi. Hastalıkları nedeni ile evlerinden bin bir zorluklarla çıkan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

“Kelebekleri dışlamayın, onlara kanat gerin”

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hayaller Gerçek Olsa Derneği Diyarbakır temsilcisi Şenay Çalışır, dernek olarak kentteki bütün kelebek hastası çocukların bayram alışverişini yapmak için aileleri ile buraya geldiklerini söyledi. Çalışır “Bugün kelebeklerimizin mutluluğu için buradayız, genel başkanımızın yardımı ile Türkiye genelinde bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza kol kanat germeye devam edeceğiz” dedi.

13 yaşındaki kelebek hastası Dilan ise, bayramlık alacak olmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Dilan'ın ağzından dökülen, “Kelebekleri dışlamayın onlara kanat gerin” sözleri yürekleri dağladı. 16 yaşındaki Mutlu Çalışır ise, “Bayramlık alacak olmaktan dolayı çok mutluyum, emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara