Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kedi ve köpekler de testten geçiriliyor

Sadece virüs bulaşan insanlar değil, kedi ve köpekler de testten geçirilerek izole edilebilecek

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-13 20:00:45

Kedi ve köpekler de testten geçiriliyor

Ateş, öksürük veya nefes alma güçlüğü çeken kedi ve köpekler, koronavirüs hastalığı taşıyan kişilerle bir arada bulunuyorlarsa onlar da testten geçiriliyor.

Güney Kore'de sözkonusu program için start verildi. Programın başlatılması, ülkenin bir hayvanda (yavru kedi) Covid-19 kontaminasyonunun ilk vakasının ortaya çıkmasının devamında oldu.

Seul'de belediye hizmeti

Başkent Seul'de pandemi sürecinde görev alan sağlık yetkilisi Yoo-mi gazetecilere "Bugünden itibaren, Seul Büyükşehir Hükümeti evcil köpeklere ve kedilere koronavirüs testi sunacak" değerlendirmesini yaptı.
Yalnızca semptom gösteren ve pozitif insanlarla temas halinde olan hayvanlar test edilebilecek.Testin hayvanın yaşadığı yerin yakınında bir veterinerden oluşan bir ekip tarafından edileceği kaydedildi

Pozitifse izole

Pozitif hayvanlar evde 14 gün izole ediliyor. Ancak sahiplerinde virüs varsa, köpek kulübelerine veya özel kabul merkezlerine yerleştirilecekler. Güney Kore'de pozitif insanlar, durumları hastaneye yatmayı gerektirmiyorsa genellikle özel karantina merkezlerinde izole edilmekte.

Gorilde de çıkmıştı

Dünyanın farklı ülkelerinde birkaç kedi ve köpek pozitif çıktı. Ocak ayının başlarında, Güney Kaliforniya'daki San Diego Hayvanat Bahçesi'ndeki iki goril, yeni koronavirüs için pozitif test yapıldı ve karantinaya alındı. Büyük olasılıkla semptom göstermeyen hasta bir bakıcı tarafından enfekte olduğu konusu üzerinde durulmuştu

Danimarka'da farklı uygulama

Danimarka ise, yaklaşık 15 milyon mink katletme kampanyasını yeni tamamladı, hayvanlarda koronavirüs mutasyonunun riskleriyle mücadele etmeye karar verdi. Kasım ayının başlarında, dünyanın önde gelen küçük memeli derileri ihracatçısı Danimarka, ön araştırmalara göre aşının insanlar için etkinliğini tehdit edebilecek olan koronavirüsteki bir mutasyon nedeniyle krallıktaki tüm vizonların acilen katledilmesini emretti.

Haber Ara