Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

KDP 'referandum' için Bağdat temaslarını sürdürüyor

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Irak Parlementosu Başkanı Selim Cuburi ile referandumu görüştüklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 09:49:52

KDP 'referandum' için Bağdat temaslarını sürdürüyor

Rudaw'ın haberine göre dün sabah saatlerinde Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile biraraya gelen heyet, daha sonra Irak Parlamentosu Başkanı Selim Cuburi ile görüştü.

Toplantı sonrası Mirani ile Cuburi gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Fazıl Mirani, toplantıda IKBY'de referandumun yapılmasını konuştuklarını belirtti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalogla çözülmesi üzerinde durduklarını dile getiren KDP'li yetkili, “Referandum her milletin hakkıdır. Bu konu hakkında son kararın alındığı anlamına gelmez” değerlendirmesinde bulundu.

Mirani, “Irak Parlamentosu'nun Kürdistan bayrağına ilişkin kararı da gündeme geldi. Yapılan değerlendirmeleri görüşmek ve ortak bir zemini oluşturmak amacıyla bazı maddeler üzerinde anlaştık” diye konuştu.

Selim Cuburi ise, “Bugün Kürdistan Bölgesi'nden üst düzey bir heyeti karşılamaktan memniniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

Cuburi, “Parlamento olarak sorunların müzakereyle çözülmesi gerektiğini ilettik. Geçmişte bazı sorunlar ortaya çıkmışsa da müzakereyle çözülmeyecek birşey yok. Bunun yanı sıra, fiili adımlar atılmalı. Bu ziyaretin Irak halkına iyi bir mesaj olduğuna inanıyorum. Hiçbir taraf devre dışı bırakılmamalı. Ülkenin birliğe ihtiyacı var” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara