Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

KDP'den Goran'a Parlamento resti

Barzani'nin partisi KDP, Goran Hareketi'nin Parlamento'nun toplanması çağrıları cevap vermemesi durumunda 'Goransız aktifleştirme yollarını devreye sokacaklarını' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-28 18:03:26

KDP'den Goran'a Parlamento resti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gitmeye hazırlandığı 'bağımsızlık referandumu' tartışmaları sürerken, içeriden de muhalif sesler yükseliyor. Bağımsızlık referandumuna tepki gösteren ve zamanlamasının yanlış olduğunu düşünen Goran Hareketi ve iktidardaki Kürdistan Demokrat Parti (KDP) arasındaki gerilim iki partiyi 'parlamento' konusunda yine karşı karşıya getirdi.

"GORANSIZ BİR YOL"

Kurdistan 24'e konuşan KDP Meclis Grup Başkanı Omid Hoşnav, Goran Hareketi'nin Kürdistan Parlamentosu'nun aktifleştirilmesi için yaptıkları görüşme çağrılarına cevap vermemesi durumunda parlamentoyu Goransız aktifleştirme yollarını devreye koyacaklarını söyledi.

kdp-meclis-grup-baskani-omid-hosnav

KDP'DEN GÖRÜŞME ÇAĞRISI

KDP'nin hükümeti oluşturan diğer bütün siyasi partilerle birlikte parlamentonun yeniden aktifleştirilmesi için görüş birliğine vardığını vurgulayan Hoşnav, konuyla ilgili Goran'a görüşmelere iştirak etmesi için çağrıda bulunduklarını ancak Goran'dan şu ana kadar herhangi bir cevap alamadıklarını belirtti.

GORAN REFERANDUMA KARŞI

Goran Hareketi, 12 Ağustosta yaptığı bir açıklama ile referandum kararını şu şekilde eleştirmişti.

"Referandum, bağımsızlıktan önce atılan bir adımdır. Ancak 25 Eylül'de yapılması için alınan referandum kararı, özellikle tartışmalı bölgeler hususu başta olmak üzere (Kerkük ve 140'ıncı maddeye giren bölgeler) mevcut siyasi, güvenlik, ekonomik ve toplumsal duruma uygun değildir, yasa dışıdır ve konsensüs sağlanmadan alınmıştır. Bu yüzden referandum daha uygun zamana ertelenerek meclise taşınmalıdır."

Haber Ara