Dolar

32,5988

Euro

34,8387

Altın

2.492,18

Bist

9.500,70

KCK’dan Diyarbakır açıklaması

Diyarbakır’daki olaylara ilişkin bir açıklama da KCK’dan geldi. “Hizbullah adı altında halka saldıran JİTEM’dir” diyen KCK açıklamasında, saldırının AK Parti hükümetinin Kürtlere karşı bir savaş ilanı olduğunu ifade etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 16:32:24

KCK’dan Diyarbakır açıklaması

İMC'nin haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Diyarbakır'daki silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. HDP'nin seçim zaferinin yarattığı siyasi sonuçların ortadan kaldırılmak istenildiğini belirten KCK, saldırıların devletin bilgisi dahilinde örgütlenmiş silahlı güçlerin gerçekleştirdiğini savundu.

Açıklamada, “Kontra güçler bu saldırının içinde olsa da arkasında derin güçler vardır. Bu saldırılara AK Parti Hükümeti de ortaktır. Çünkü 1990'lı yıllarda olduğu gibi devletin asker ve polisin himayesi altında yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Diyarbakır'daki saldırıyı, “Halkı sindirmeye dönük saldırılar” olarak tanımlayan KCK, “Hizbullah adı altında halka saldıran JİTEM'dir” dedi.

Diyarbakır'daki saldırının AK Parti Hükümeti'nin Kürt halkına karşı bir savaş ilanı olduğunu belirten KCK, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Haber Ara