Dolar

32,5490

Euro

34,8241

Altın

2.439,12

Bist

9.722,09

Kazdağları eteklerinde orman yangını

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağları eteklerinde çıkan orman yangınında 20 hektar alan kül oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 12:19:26

Kazdağları eteklerinde orman yangını

Edremit ilçesi sınırlarındaki Kazdağları Talim Alanı mevkisinde gece başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle Havran ilçesi kırsalında bulunan ve Kazdağları eteklerindeki Beyoba köyü yakınlarındaki karaçam ormanına yayıldı.

ÇANAKKALE VE İZMİR'DEN DESTEK EKİP

Şu ana kadar yaklaşık 20 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına, Balıkesir, Çanakkale ve İzmir'den gelen 30 arazöz ve yaklaşık 200 orman işçisiyle müdahale edildi,  itfaiye araçları ve iş makineleri de çalışmalara destek verdi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Bursa'nın Büyükorhan ilçe sınırında Düğüncüler mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınının, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Dursunbey'in kızılçam ormanına sıçradığını kaydetti.

Yangına, bazı illerden gönderilen bir yangın söndürme uçağı ve 6 helikopterle havadan, 22 arazöz, 14 su tankeri, 3 dozerle karadan müdahale edildiğini dile getiren Kırcı, hava karardıktan sonra sadece arazözler ve iş makineleriyle müdahale ettikleri yangını sabah saatlerinde kontrol altına aldıklarını söyledi.

Kırcı, yangında yaklaşık 20 hektarlık alanın zarar gördüğünü vurgulayarak, ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Haber Ara