Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Kazakistan Kültür Günleri

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:- 'Biz inanıyoruz ki ezelden ebede Kazak halkıyla Türk halkı beraber olacaktır, bu birlik, beraberliği sağlamanın en önemli yolu kültürdür, sanattır ve kültürel iş birliğidir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-20 22:19:48

Kazakistan Kültür Günleri
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye ve Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25'inci yılı olduğunu belirterek, "Biz inanıyoruz ki ezelden ebede Kazak halkıyla Türk halkı beraber olacaktır, bu birlik, beraberliği sağlamanın en önemli yolu kültürdür, sanattır ve kültürel iş birliğidir." dedi.

Türkiye ve Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı dolayısıyla Keçiören'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Kazakistan Kültür Günleri düzenlendi. Türkiye ile Kazakistan Kültür ve Turizm Bakanlıklarının iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kazakistan'ın bir millet, iki devlet olduğunu ifade ederek, iki ülke ilişkilerinin her alanda artarak sürdüğünü söyledi.

Türkiye ve Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25'inci yılında olunduğuna işaret eden Yayman, şöyle konuştu:

"Biz inanıyoruz ki ezelden ebede Kazak halkıyla Türk halkı beraber olacaktır, bu birlik, beraberliği sağlamanın en önemli yolu kültürdür, sanattır ve kültürel iş birliğidir. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yürütülen ilişkilerimiz, ulu bir çınar ağacı gibi büyüyecektir, bize düşen, liderlerimizin birlikteliğini daha da ilerletmek ve sanatta iş birliğine katkı sunabilmektir."

- "Türkiye, Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke"

Kazakistan Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Aklotı Rayımkulova da kültürel etkinliğin iki ülke diplomatik ilişkilerine ithafen düzenlendiğini söyledi.

Rayımkulova, "İki kardeş ülke arasındaki ilişkiler, diplomatik bağların tesis edildiği ilk günden bu yana aktif gelişmektedir, Türkiye ile her alanda iş birliği geliştirmek dış politika önceliğimizdir." dedi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı da ülkelerarası ilişkilerin derinliğine işaret ederek, "Kazakistan'ın bağımsızlığını 30 dakika içinde ve ilk tanıyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Buna her zaman Kazakistan halkı minnettardır, şükranla anmaktadır ve anmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İki ülke ilişkilerin 25. yılını doldurduğunu kaydeden Saparbekulı, yıl başından itibaren kültürler arası birçok etkinlik yapıldığını anlattı.

Açılışa Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile vatandaşlar katıldı.

Haber Ara