Dolar

32,3197

Euro

35,1092

Altın

2.297,51

Bist

9.040,46

Kayseri Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı’nda son aşamaya gelindi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, hayata geçirilecek olan Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı’nın finansmanı için İslam Kalkınma Bankası ile detaylı bir toplantı gerçekleştirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-14 19:20:46

Kayseri Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı’nda son aşamaya gelindi!

Kayseri Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için bir süredir finansman görüşmelerinin yapıldığı İslam Kalkınma Bankası yetkilileri Kayseri'ye geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İslam Kalkınma Bankası Ulaşım Projeleri Türkiye Sorumlusu Atiq Ahmed başkanlığındaki heyet ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcüman başkanlığındaki bürokratlar detaylı bir toplantı gerçekleştirdi.

İslam Kalkınma Bankası Heyeti daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile konuştu. İslam Kalkınma Bankası Ulaşım Projeleri Türkiye Sorumlusu Atiq Ahmed, görüşmelerde son aşamaya geldiklerini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de şehirler için ulaşımın önemli bir sorun olduğunu ve yerel yönetimlerin de bu konu üzerinde ağırlıklı durduğunu belirtti. Ulaşımı rahatlatmanın birinci şartının toplu taşım sistemlerini geliştirmek olduğunu söyleyen Başkan Çelik, “Talas-Anayurt nüfusu en hızlı artan bölgemiz. Bu nüfusu mevcut raylı sistem hattımıza entegre edecek olan hattın yapımı bizim için çok önemli. İnşallah İslam Kalkınma Bankası kredisi ile kısa zamanda yapacak durumdayız. Kısa sürede ihalemizi yapıp temeli atmayı planlıyoruz. İnşallah hep birlikte hayırlı bir işi neticelendireceğiz” şeklinde konuştu.

Haber Ara