Dolar

32,5043

Euro

34,9521

Altın

2.429,97

Bist

9.803,30

Kayseri için 'farkındalık' turu

Kayseri'nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması amacıyla turizmcilere gezi düzenlendi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-04 09:50:59

Kayseri için 'farkındalık' turu

Türkiye'nin hemen her noktası tarihi, kültürel ve turustik açıdan zengin bir potansiyele sahip. Doğusundan batısına , kuzeyinden güneyine, ülkemizin yerli ve yabancı tanıtımına ağırlık verilmesi için çalışmalar devam ederken İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine de bu süreçte önemli bir görev düşüyor.

İşte bunlardan birisi Kayseri için gerçekleştirildi...

Kayseri'nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması amacıyla turizmcilere gezi düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen gezide tarihi kilise, cami ve kervansaray ile doğal güzellikler tanıtıldı.
Yaklaşık 60 turizmcinin katıldığı gezide saklı kalmış birçok güzelliğin turizme kazandırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, bu tip gezilerin turizm için önemli olduğunu söyledi.

Kayseri'nin güzelliklerini turizme kazandırmak için çalıştıklarını belirten Dursun, şunları kaydetti:
"Kayseri'deki seyahat acentalarımız ve otel müdürlerimizle beraber önce İncesu ilçemizdeki tarihi yapıları gezdik. Doğal güzelliklerimizi yerinde görmüş olduk. Yeşilhisar ilçemizde de Erdemli ve Soğanlı vadilerine geldik. Bu gezimizin amacı tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerimizin tanıtılması. Bunların tanıtılıp turizme kazandırılması için böyle bir gezi düzenledik. Gezimize 60'a yakın acenta katılım sağladı. Bu gezilerimiz sonrada devam edecek. Kayseri'deki tarihi, turistik yerlerin hepsini görmek, buraları yeni destinasyonlar oluşturmak için çalışmalar yapmak istedik."

Haber Ara