Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

Kayseri'deki saldırıdan sonra ABD basınından dikkati çeken haber

Geçen hafta Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısından sonra Türkiye'yi hedef alan ve saldırıları 'meşru' göstermeye çalışan Wall Street Journal gazetesi, bugün Kayseri'de gerçekleşen saldırıdan sonra aynı haberini yeniden paylaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 16:28:10

Kayseri'deki saldırıdan sonra ABD basınından dikkati çeken haber

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türkiye bugün yeni bir saldırı ile sarsılırken, ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesinin yayınladığı bir haber dikkat çekti. Gazete geçen hafta Cumartesi günü PKK'nın İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği saldırıdan sonra, Türkiye'yi hedef alan bir haber yayınlamıştı. WSJ gazetesi bugün Kayseri'de yaşanan saldırıdan sonra aynı haberi yeniden siteden yayınladı. Yaroslav Trofimov imzası ile yayınlanan yazı, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıyor.

ww_2


WSJ'da geçen hafta Beşiktaş'taki saldırıdan saatler sonra yayınlanan yazı, bugün Kayseri'de düzenlenen terör saldırısından sonra yeniden yayınlandı.

Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana Batının bir parçası olduğu, ancak Erdoğan'ın ülkeyi Batıdan kopartmaya çalıştığı iddia ediliyor. Türkiye'nin iç ve dış politikasının eleştirildiği yazıda Türkiye'nin son dönemde 'yeni Osmanlıcılık' politikası izlediği ve Batı'dan kopmaya başladığı iddia ediliyor. Trofimov'un yazısında Türkiye'nin Orta Doğu'nun gayrı resmi lideri olmaya çalıştığı savunuluyor.

Geçen hafta PKK'nın saldırısından saatler sonra yayınlanan yazı, bugün Kayseri'de gerçeklen saldırıdan 1 saat sonra yeniden yayınlandı. Türkiye'yi hedef alan saldırılar son dönemde Batı basınında 'meşru' gösterilmeye çalışırken, Kayseri saldırısından sonra bir hafta önce yayınlanmış olan bir yazının yeniden yayına alınması ise dikkati çekti.

Haber Ara