Dolar

32,5241

Euro

34,8052

Altın

2.423,36

Bist

9.735,85

Kayseri'deki kuş gribi şüphesi

Kayseri'deki kuş gribi şüphesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 09:28:44

Kayseri'deki kuş gribi şüphesi
Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden, kentte kuş gribi belirtileri gösteren kanatlı hayvan bulunmadığı bildirildi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde Mayıs ayından itibaren kuş gribi vakaları görülmeye başlandığı anımsatılarak, bu kapsamda kentte tarama çalışması gerçekleştirildiği, alınan 180 numunede hastalık belirtisine rastlanmadığı belirtildi.

İhbar üzerine 3 Haziran'da kümesteki tavuklardan 5'inin kuş gribi şüphesiyle numune olarak alındığı aktarılan açıklamada, diğer kanatlıların da itlaf edildiği vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tavuk kalmayan bu kümes ve bölgedeki diğer kümeslerde her türlü temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları tamamlanmış, kordon ve karantina tedbirleri alınmıştır. Kümes etrafındaki 3 kilometrekarelik alanda koruma, 7 kilometrekarelik alanda gözetim bölgesi oluşturulmuştur. Şu anda hiçbir kümeste klinik olarak hastalık belirtisi ve anormal hayvan ölümleri görülmemiştir."

Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü uzmanları ve il müdürlüğü teknik elemanlarınca "swap" numuneleri alındığı ifade edilen açıklamada, "Alınan bu numunelerin laboratuvar muayeneleri neticesinde başka kümeslerde hastalık tespiti halinde, itlaf çalışmalarına başlanacaktır. Şu an itibarıyla ilimizde klinik olarak kuş gribi hastalığı belirtileri gösteren herhangi bir kanatlı hayvan bulunmamaktadır" görüşüne yer verildi.

Açıklamada, gerekli tedbirlerin alındığı, paniğe kapılacak durum olmadığı vurgulandı.

Haber Ara