Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Kaynaklar sağlıklı çevre için harcanmalı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: - 'Betona, ranta ve imara aktarılan kaynaklar insanların sağlıklı bir çevrede yaşaması için harcanmalı'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-29 12:46:26

'Kaynaklar sağlıklı çevre için harcanmalı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Betona, ranta ve imara aktarılan kaynaklar insanların sağlıklı bir çevrede yaşaması için harcanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Karaca, yaptığı yazılı açıklamada, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 100 bin konut için başlatılan kampanyayı, "Batık inşaatları kurtarma projesi" olarak niteledi.

"Çevre ve Şehircilik Bakanı asli görevlerini unutup, emlak pazarlamacılığına soyunmuştur." ifadesini kullanan Karaca, "Betona, ranta ve imara aktarılan kaynaklar, insanların sağlıklı bir çevrede yaşaması için harcanmalı." değerlendirmesini yaptı.

Karaca, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin temel nedeni, baktığı her yerde rant ve beton gören siyasi anlayışın eseri bulunuyor. Bu anlayış değişmeden insanlardan fedakarlık beklemek hiçbir anlamlı sonuca yol açmayacağı gibi Bakanlığın daha önceki projelerinde de gördüğümüz gibi müteahhitlere verilen garantiler kamu kaynaklarının da israf edilmesine yol açmaktadır. Konut kampanyalarıyla batık inşaat şirketlerini kurtarmanın, yurttaşlarımızın pazar sepetini doldurmasına hiçbir faydası olmayacaktır."

Haber Ara