Dolar

32,3124

Euro

35,0594

Altın

2.279,50

Bist

8.970,46

Kaynak: Bahçeli'nin referandum önerisi çok olumlu

Başbakan Yardımcısı Kaynak,MHP Lideri Bahçeli'nin başkanlığı referanduma götürelim çağrısının olumlu olduğu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 12:16:26

Kaynak: Bahçeli'nin referandum önerisi çok olumlu

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının soruları yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "MHP Lideri Devlet Bahçeli, başkanlığı referanduma götürelim çağrısında bulundu. Siz bunu nasıl ele aldınız? Bu, başkanlığa destek anlamına geliyor mu?" şeklindeki sorusu üzerine Kaynak, "Tam öyle söylemedi. 'Önerileri varsa açıklasınlar' dedi. 'Bunun üzerine çalışalım' dedi. Bu çok iyi bir gelişme. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden sonra ortada bir garip tablo oluştu. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanımız oturan bir cumhurbaşkanı olmayacağım, koşturacağım demişti. Anayasamızda şu anda halkın seçtiği cumhurbaşkanına göre değil, Meclis'in seçtiği cumhurbaşkanına göre dizayn edilmiş bir gelişme var. Bu Türkiye için önemli bir gelişme. Türkiye şu anda çok önemli bir süreçten, tarihi bir süreçten geçiyor. Etrafımızda alt üst oluşlar var, Irak'ta ve Suriye'de... Türkiye'nin istikrarını koruması lazım." yanıtını verdi.

Kaynak, 7 Haziran'da yüzde 41 oy alan bir partinin iktidara gelemediğine, bir koalisyon üretilemediğine de şahit olunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye bir yandan çoklu bir terörle mücadele ediyor. Bölgede önemli sorunlar var. Başkanlık sisteminin Türkiye'nin istikrarı için önemli olduğunu söyledik. Bu başkan Cumhurbaşkanımız olabilir, bir başka Cumhurbaşkanı olabilir. Halk kimi isterse o olur. Sayın Bahçeli'nin söylemini çok olumlu bulduğumu ifade etmek isterim. Bundan sonra başta bizim partimizin yetkili kurulları bu hususu gündemlerine alacaklar ve çalışacaklardır."

Haber Ara