Dolar

32,5042

Euro

34,9612

Altın

2.430,65

Bist

9.802,47

Kaymakam sayesinde yeniden okuluna kavuşacak

Kaymakam sayesinde yeniden okuluna kavuşacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 13:34:53

Kaymakam sayesinde yeniden okuluna kavuşacak
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan 8. sınıf öğrencisi Leyla Aslan'ın eğitimine devam edebilmesi için eğitim masraflarını üstlendi.

Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri, ramazan yardımları kapsamında ziyaret ettikleri ailelerin maddi durumlarını tespit ediyor.

Ziyaret kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir evi ziyaret eden görevliler, 15 yaşındaki Leyla Aslan'ın babasından ayrı olan annesine destek olmak amacıyla mart ayında okulu bırakıp, çalışmak zorunda kaldığını belirledi.

Konudan haberdar edilen Kaymakam Çiftçi ile Vakıf Müdürü Mahmut Aksu, ailenin iki odalı evine misafir olarak, bir süre sohbet etti.

Anne Medine Aslan (50), ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaşadıklarını zaman zaman da duygulanarak konuklarına anlattı.

Kızının evini geçindirebilmek için okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Eşimin olmaması nedeniyle evde çalışanımız yok. Kira olan evimizde dikiş dikerek çocuklarıma bakıp okutmak zorunda kalıyordum ancak zor oluyordu. Leyla daha önceleri hem okuyup hem çalışıyordu ancak ellerinin ve ayaklarının ağrıması sebebiyle okula gidemeyecek hale geldi. Kızım para kazanıp evimizi geçindirebilmek için okulu bırakmak zorunda kaldı."

- "Okumak isteyen kim olursa olsun bize başvursun"

Leyla Aslan da Süleyman Şah İlköğretim Okulu 8. sınıfta okurken maddi imkansızlıklar nedeniyle çok sevdiği okulundan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Okulunu ve arkadaşlarını özlediğini dile getiren Aslan, "Bugün ne kadar mutluyum anlatamam. Kaymakam amcama çok ama çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Çiftçi ise Aslan'ın tüm masraflarını üstleneceklerini belirterek, ilçede okumak isteyen herkese destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Maddi sıkıntılar nedeniyle çocuğunu okula gönderemeyen ailelerin kaymakamlıkla irtibata geçmesini isteyen Çiftçi, "Devletimiz büyüktür. Okumak isteyen kim olursa olsun bize başvursun, tüm masraflarını karşılayacağız" diye konuştu.

Çiftçi, aileden çocuklarını okula gönderme sözü aldıktan sonra Leyla'nın tarlada 2 ayda çalışarak kazanabileceği parayı peşin olarak annesine verdi.

Aileye bayramlık kıyafetlerin yanı sıra çeşitli hediyeler de veren Çiftçi, evin de 1 yıllık kirasını ödedi.

Haber Ara