Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Kaygı-21 salgını nedir?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu koronavirüs (Covid-9) salgını ile birlike insa insanların büyük bir kaygı problemi yaşadığını dile getirdi. Müftüoğlu açıklamasında 'Dikkat etmezsek eğer önümüzdeki günlerde 'kaygı-21 salgını' en az Covid-19 salgını kadar önemli bir sağlık sorunu haline gelecektir.' dedi. Peki Kaygı-21 nedir kaygı 21 salgını ne anlama gelir? Müftüoğlu Covid 19 salgının insanlar üzerinden kaygı baskısının daha da arttırabileceği ve bunun sonucunda da çeşitli sağlık sorunlarını tetikleyebileceğinden bahsetti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-06 09:16:17

Kaygı-21 salgını nedir?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu koronavirüs (Covid-9) salgını ile birlike insa insanların büyük bir kaygı problemi yaşadığını dile getirdi. Müftüoğlu açıklamasında "Dikkat etmezsek eğer önümüzdeki günlerde 'kaygı-21 salgını' en az Covid-19 salgını kadar önemli bir sağlık sorunu haline gelecektir." dedi. Peki Kaygı-21 nedir kaygı 21 salgını ne anlama gelir? Müftüoğlu Covid 19 salgının insanlar üzerinden kaygı baskısının daha da arttırabileceği ve bunun sonucunda da çeşitli sağlık sorunlarını tetikleyebileceğinden bahsetti. Müftüoğlu ayrıca kaygı ile başa çıkmanın yollarını da anlattı. Müftüoğlu'nun tüm yazılarını ve "Yeni tehdit KAYGI-21 mi?" başlıklı yazsını Hürriyet'ten takip edebilirsiniz. 

KAYGI NEDİR?

Anksiyete (Kaygı) Nedir? Kaygı kişinin korku verici veya tehdit edici bir duruma karşı karşı vermiş olduğu ruhsal ve bedensel bir tepkidir. Bu tepkiyi zaman zaman her insan yaşar: Bir kaza atlatıldığında, sınav öncesinde veya topluluk önünde bir konuşma yaparken olduğu gibi.

KAYGI BOZUKLUUĞU NEDİR?

Kaygı bozuklukları diğer adı ile anksiyete, kişilerin çevrelerindeki ya da kendi vücutlarındaki belli uyaranları tehlike ve tehdit olarak yorumlanması sonucu kontrol edilemeyen sıkıntı, korku, endişe ve gerginlik hissetmeleri sonucunda bu hisleri doğuran olay ve durumlardan kaçınma davranışlarına verilen isimdir.

Haber Ara