Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

Kaybolan 30 kişi aranıyor

Hazar Denizi’ndeki Güneşli Petrol Platformu’nda çıkan yangının ardından kayıp olan 30 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 21:41:27

Kaybolan 30 kişi aranıyor

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi, Olağanüstü Haller Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı "Güneşli" yatağındaki platformda çıkan yangınla ilgili resmi açıklama yaptı.

Yetkililer, “Kötü hava koşulları ve şiddetli dalgalar yüzünden “Güneşli” yatağındaki platformda bulunan 110 atmosfer basınçla çalışan gaz hattının destek borusunun kırılması sonucunda, ana boru hattı hasar gördü ve şiddetli yangın meydana geldi.

Daha ciddi sorunlar ortaya çıkmaması için tüm sistemler kapatıldı. Ancak sistemlerde ve boruda bulunan fosil gazın yüzünden yangın hala devam ediyor. Şu anda devam eden yangında alevlerin platformdaki petrol ve gaz kuyularına da geçtiğini tahmin ediyoruz. Olası patlamadan kurtulmak amacıyla işçiler platformdaki iki tahliye botuna binerek botları deniz seviyesinden yaklaşık 10 metre mesafeye kadar indirdiklerini gözlemledik.

Yanan platforma iki itfaiye, bir dalgıç ve bir römorkör gemisi gönderildi ancak bölgede çıkan fırtına nedeniyle 8-10 metreye kadar ulaşan dalgalar yüzünden gemilerin platforma yakınlaşmasını zorlaştı. Güçlü rüzgarın etkisi ve yüksek dalgaların darbesi sonucunda tahliye botunun birinin halatı açıldı ve içindeki insanlarla birlikte denize düştü. Yakındaki gemiler vasıtasıyla işçilerden 3'ü kurtarılırken, 1 işçinin cesedi denizden çıkarıldı.

Bugün sabah saatlerinde bölgeye takviye tiklerinin gönderilmesi sonucunda 32 kişi kurtarılırken, 1 kişi hayatını kaybetti” dedi.
Görevliler bölgede yaptıkları arama ve kurtarma çalışmaları sınasında platformdan, yaklaşık 50 km güneyde boş bir tekne tespit ettiklerini ve konuyla ilgili bölgede bulunan bütün gemiler bilgilendirildiğini açıkladı. Bölgede yangın sonucunda sonucu kaybolan 30 kişinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Diğer yandan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Güneşli" platformunda meydana gelen kaza ile ilgili devlet komisyonu kurulmasına ilişkin genelgeyi imzaladı. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara